To je to što me zanima!

'Majstorović je nožem ubo Ivandu koji ga je gušio, nije se mogao obraniti na drugi način'

Nenad Majstorović (57) nepravomoćno je na Županijskom sudu u Zagrebu osobođen optužbe da je 30. prosinca 2017. u Zagrebu usmrtio Ivicu Ivandu koji ga je napao
Vidi originalni članak

Nenad Majstorović, koji nije došao na objavu presude, 30. prosinca 2017. bio je u kafiću 'Kabrio' u Svačićevoj ulici u Zagrebu. Kad je vidio da se Ivica Ivanda uvredljivo obratio Gordani Majstorović, njegovoj bivšoj supruzi, i odgurnuo je Majstorović ga je slijedio do toaleta. Ivanda ga je jednom rukom zgrabio za vrat i rekao mu :"Kaj ti hoćeš?"

OBRAČUN U ZAGREBAČKOM KAFIĆU Usmrtio ga je nožem, a sad se kaje i nosi mu cvijeće na grob

Potom ga je s obje ruke zgrabio za vrat i odgurao do šanka , pritisnuo ga uz njega i presavinuo. Majstorović je pipajući na slijepo sa šanka zgrabio nož dužine 32 centimetara i ubo ga u desnu stranu prsišta. Unatoč pomoći Gordane Majstorović i liječnice Ivanda je istoga dana preminuo. 

- Postupio je u nužnoj obrani kako bi se obranio i spasio goli život. Uslijed davljenja i guranja na šank bio je "presavinut". U takvoj situaciji nije bilo ni svijesti ni namjere da počini djelo. Obrana je bila razmjerna intenzitetu napada jačeg, alkoholiziranog i izuzetno agresivnog napadača. U opisanoj dinamici događaja nije mogao obranom manjeg intenziteta otkloniti napad- rekao je sudac Županijskog suda u Zagrebu Vjeran Blažeković obrazlažući nepravomoćnu presudu.  

"Napadač je bio izuzetno agresivan"

Također Ivanda, koji je imao 130 kg, bio je puno jači od Majstorovića koji je tada imao 85 kg i koji se ne svojom krivnjom našao u situaciji izuzetne prestrašenosti, ugroze, straha i bespomoćnosti. 

Podsjećamo, Majstorović je prvo bio optužen za ubojstvo. Vještak psihijatar tvrdio je kako u trenutku kad je ubo Ivandu nije bio u stanju jake prepasti no vještak psiholog nije se s tim složio. Sud je odredio novo vještačenje na kojem je i drugi vještak rekao kako je Majstorović bio u stanju jake prepasti i ugroze za vlastiti integritet.

To je potvrdio i treći vještak pa je tužiteljica prekvalificirala optužbu iz ubojstva u usmrćenje, za što je zakonom propisana znatno blaža kazna. Sudac ga je u veljači 2020. nepravomoćno osudio na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine zatvora s tim da je Majstorović 10 mjeseci trebao provesti u zatvoru. 

NEPRAVOMOĆNO Don Sinanović oslobođen: Nije bilo ubojstvo već nužna obrana

- Nisam kriv. Samo sam se branio . Nisam imao kamo odstupiti - branio se na sudu Majstorović čije teze o nužnoj obrani sudsko vijeće tada nije prihvatilo. Obrana je tvrdila da je riječ o klasičnom primjeru nužne obrane.  Nakon žalbe Vrhovnom sudu Majstoroviću su ponovno sudili i nepravomoćno ga oslobodili.

Kad je vidio što je napravio  Majstorović je odmah potrčao i tražio pomoć. Potom se vratio u kafić i sam mu pokušao pomoći no pomoći nije bilo te je Ivanda ubrzo preminuo. Kaje se i žao mu je te posjećuje i uređuje grob pokojnika.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 26.04.2022.

    Samo u Hrvatskoj ovo ima. Ubojstvo i sloboda.

  • 26.04.2022.

    Kaj ti hoces,,,,hihih

Komentiraj...
Vidi sve komentare