Obavijesti

News

Komentari 2

'Majstorović je nožem ubo Ivandu koji ga je gušio, nije se mogao obraniti na drugi način'

'Majstorović je nožem ubo Ivandu koji ga je gušio, nije se mogao obraniti na drugi način'

Nenad Majstorović (57) nepravomoćno je na Županijskom sudu u Zagrebu osobođen optužbe da je 30. prosinca 2017. u Zagrebu usmrtio Ivicu Ivandu koji ga je napao

VIDEO

Nenad Majstorović, koji nije došao na objavu presude, 30. prosinca 2017. bio je u kafiću 'Kabrio' u Svačićevoj ulici u Zagrebu. Kad je vidio da se Ivica Ivanda uvredljivo obratio Gordani Majstorović, njegovoj bivšoj supruzi, i odgurnuo je Majstorović ga je slijedio do toaleta. Ivanda ga je jednom rukom zgrabio za vrat i rekao mu :"Kaj ti hoćeš?"

Usmrtio ga je nožem, a sad se kaje i nosi mu cvijeće na grob
Usmrtio ga je nožem, a sad se kaje i  nosi mu cvijeće na grob

Potom ga je s obje ruke zgrabio za vrat i odgurao do šanka , pritisnuo ga uz njega i presavinuo. Majstorović je pipajući na slijepo sa šanka zgrabio nož dužine 32 centimetara i ubo ga u desnu stranu prsišta. Unatoč pomoći Gordane Majstorović i liječnice Ivanda je istoga dana preminuo. 

- Postupio je u nužnoj obrani kako bi se obranio i spasio goli život. Uslijed davljenja i guranja na šank bio je "presavinut". U takvoj situaciji nije bilo ni svijesti ni namjere da počini djelo. Obrana je bila razmjerna intenzitetu napada jačeg, alkoholiziranog i izuzetno agresivnog napadača. U opisanoj dinamici događaja nije mogao obranom manjeg intenziteta otkloniti napad- rekao je sudac Županijskog suda u Zagrebu Vjeran Blažeković obrazlažući nepravomoćnu presudu.  

"Napadač je bio izuzetno agresivan"

Također Ivanda, koji je imao 130 kg, bio je puno jači od Majstorovića koji je tada imao 85 kg i koji se ne svojom krivnjom našao u situaciji izuzetne prestrašenosti, ugroze, straha i bespomoćnosti. 

Podsjećamo, Majstorović je prvo bio optužen za ubojstvo. Vještak psihijatar tvrdio je kako u trenutku kad je ubo Ivandu nije bio u stanju jake prepasti no vještak psiholog nije se s tim složio. Sud je odredio novo vještačenje na kojem je i drugi vještak rekao kako je Majstorović bio u stanju jake prepasti i ugroze za vlastiti integritet.

To je potvrdio i treći vještak pa je tužiteljica prekvalificirala optužbu iz ubojstva u usmrćenje, za što je zakonom propisana znatno blaža kazna. Sudac ga je u veljači 2020. nepravomoćno osudio na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine zatvora s tim da je Majstorović 10 mjeseci trebao provesti u zatvoru. 

Don Sinanović oslobođen: Nije bilo ubojstvo već nužna obrana
Don Sinanović oslobođen: Nije bilo ubojstvo već nužna obrana

- Nisam kriv. Samo sam se branio . Nisam imao kamo odstupiti - branio se na sudu Majstorović čije teze o nužnoj obrani sudsko vijeće tada nije prihvatilo. Obrana je tvrdila da je riječ o klasičnom primjeru nužne obrane.  Nakon žalbe Vrhovnom sudu Majstoroviću su ponovno sudili i nepravomoćno ga oslobodili.

Kad je vidio što je napravio  Majstorović je odmah potrčao i tražio pomoć. Potom se vratio u kafić i sam mu pokušao pomoći no pomoći nije bilo te je Ivanda ubrzo preminuo. Kaje se i žao mu je te posjećuje i uređuje grob pokojnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa