Obavijesti

News

Komentari 26

Usmrtio ga je nožem, a sad se kaje i nosi mu cvijeće na grob

Usmrtio ga je nožem, a sad se kaje i  nosi mu cvijeće na grob
1

Nenad Majstorović (55) nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora jer je 30. prosinca 2017. nožem ubo Ivicu Ivandu (45) koji ga je nakon svađe, u 5 sati, zgrabio za vrat u kafiću Kabrio u Zagrebu

VIDEO

Majstorović će 10 mjeseci morati provesti u zatvoru, a ostatak kazne od godine i dva mjeseca bit će na slobodi ako u sljedeće tri godine ne počini novo kazneno djelo, objavio je nepravomoćnu presudu sudac Županijskog suda u Zagrebu Vjeran Blažeković. 

Prema optužnici Majstorović, koji nije došao na objavu presude, 30. prosinca 2017. bio je u kafiću 'Kabrio' u Svačićevoj ulici u Zagrebu. Kad je vidio da se Ivica Ivanda uvredljivo obratio Gordani Majstorović, njegovoj bivšoj supruzi, i odgurnuo je Majstorović ga je slijedio do toaleta. Ivanda ga je jednom rukom zgrabio za vrat i rekao mu :"Kaj ti hoćeš?"

Potom ga je s obje ruke zgrabio za vrat i odgurao do šanka , pritisnuo ga uz njega i presavinuo. Majstorović je sa šanka zgrabio nož dužine 32 centimetara i ubo ga u desnu stranu prsišta. 

Teška ljubomora: Dečka bivše supruge ubo direktno u prsa
Teška ljubomora: Dečka bivše supruge ubo direktno u prsa

- Ubodna rana bila je dubine 21 centimetar, a oštrica je duga 19 centimetara. To dovoljno govori o silini udarca - rekao je sudac Blažeković.

Majstorović je prvo bio optužen za ubojstvo. Vještak psihijatar tvrdio je kako u trenutku kad je ubo Ivandu nije bio u stanju jake prepasti no vještak psiholog nije se s tim složio.

Sud je odredio novo vještačenje na kojem je i drugi vještak rekao kako je Majstorović bio u stanju jake prepasti i ugroze za vlastiti integritet.

To je potvrdio i treći vještak pa je tužiteljica prekvalificirala optužbu iz ubojstva u usmrćenje, za što je zakonom propisana znatno blaža kazna. Obrana je tvrdila da je riječ o klasičnom primjeru nužne obrane. 

- Nisam kriv. Samo sam se branio . Nisam imao kamo odstupiti - branio se na sudu Majstorović čije teze o nužnoj obrani sudsko vijeće nije prihvatilo. 

- Kad ga je Ivanda presavinuo preko šanka mogao je zgrabiti neko posuđe ili nešto drugo osim noža. Također, kako ga je Ivanda s obje ruke držao za vrat mogao je napad otkloniti blažim načinom i ubosti ga negdje drugdje - rekao je sudac obrazlažući presudu.

Dodao je kako su se njih dvojica već ranije svađali i kako su obojica bila prekršajno kažnjavana zbog remećenja javnog reda i mira. Također, obojica su u kafić došla između 23 sata i ponoći te je Majstorović mogao ranije otići. 

- Bezuvjetna kazna od dvije godine bila bi prestroga. Kad je vidio što je napravio optuženi je odmah potrčao i tražio pomoć. Potom se vratio u kafić i sam mu pokušao pomoći no pomoći nije bilo te je Ivanda ubrzo preminuo. Kaje se i žao mu je te posjećuje i uređuje grob pokojnika. Kad je iznosio obranu plakao je i to zato što se tako osjeća, a ne zato što glum i - obrazložio je nepravomoćnu presudu sudac Blažeković. 

Majstoroviću se u kaznu računa i vrijeme koje je proveo u pritvoru od 30. prosinca 2017. do 12. travnja 2018. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela