To je to što me zanima!

Mala Lorena više nema sondu i prvi put je kušala voćnu kašicu

Preostali novac Lorenini roditelji će iskoristiti za Lorenino liječenje, rehabilitaciju, vježbe, kontrole i druge troškove koje zahtijeva njezino stanje, jer ono će biti skupo i višegodišnje
Vidi originalni članak

Petomjesečna Lorena vratila se kući nakon operacije u Linzu te više nema sondu i jede kašice. Lorena je, podsjetimo,  prvi slučaj u Hrvatskoj i Europi i 25. zabilježeni slučaj u svijetu kao osoba koja je rođena sa sraslom čeljusti.

Novac za operaciju u Linzu je skupljen u samo nekoliko sati nakon što su Lorenini roditelji Anamaria i Almir Amidžić iz Črnkovaca poslali apel za pomoć. Na kraju se i HZZO, ali kada je obitelj već došla u Austriju na operaciju, pozitivno oglasio o slučaju pa će obitelj preostali novac namijeniti isključivo za Lorenino liječenje, rehabilitaciju, vježbe, kontrole i druge troškove koje zahtijeva njezino stanje, jer ono će biti skupo i višegodišnje.

Operacija razdvajanja čeljusti je prošla uspješno i sljedeća kontrola je predložena za 14. ožujka. 

- Sada smo konačno stigli kući zahvaljujući sanitetskom prijevozu koji nam je osigurao HZZO. Dolazak kući pamtit ćemo po tome što smo u potpunosti odbacili sondu na koju se Lorena hranila od rođenja i hranimo ju na bočicu, te što smo joj prvi put dali kušati voćnu kašicu u kojoj ona kao prava gurmanica istinski uživa - rekla je mama Anamaria za Glas Slavonije. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • cassini 21.12.2017.

    ja i dalje gledam mamu slatkicu kako se smije

  • 20.12.2017.

    Kako je lijepo vidjeti osmjeh na licu majke i bebice..

  • greta guslar 20.12.2017.

    Mala srećica, neka joj sve dobro prođe i sve nek dođe na svoje mjesto! Životna kalvarija i životna ugroza od rođenja! Želim joj puno sreće u životu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare