To je to što me zanima!

Malenica nakon pljačke stoljeća najavljuje: 'Vidjet ćemo može li se mijenjati ugovor s MOL-om'

Sada se vidi da sustav upravljanja u INA-i ne funkcionira, kao i odnos između hrvatske i mađarske strane, stoga ćemo revidirati ugovor između RH i MOL-a, kaže ministar pravosuđa Ivan Malenica
Vidi originalni članak

U narednom razdoblju će resorno ministarstvo revidirati ugovor i vidjeti postoje li tu nekakve pravne mogućnosti da se taj ugovor mijenja, poručio je ministar pravosuđa Ivan Malenica na pitanje može li "pljačka stoljeća" u INA-i biti povod za poništenje međudioničarskog ugovora između RH i MOL-a. 

VJEROVALI ILI NE Tajni plan Škugora i ekipe: Sve je bilo spremno za novu pljačku, planirali su uzeti još milijardu!

Treba uzeti u obzir sve okolnosti jer se sada vidi, dodao je, da taj sustav upravljanja u INA-i ne funkcionira, kao i odnos između hrvatske i mađarske strane.

- Tako da ćemo u tom dijelu i razmotriti ugovor s MOL-om. Ne bih sad želio prejudicirati određene pravne radnje i otkrivati što ćemo učiniti, ali svakako ćemo taj ugovor razmotriti - istaknuo je.

PLENKOVIĆ O PLJAČKI INE: 'Ovo su djela grupe ljudi, a ne politički motivirana ili, ne daj Bože, politički sponzorirana'

Na opasku da ranije to nisu mogli unatoč pravomoćnoj presudi bivšem premijeru Ivi Sanaderu te pitanje misli li da sad ovaj slučaj može zaista biti povod za takvo što, Malenica je ponovio da sustav upravljanja i odnosa u INA-i ne funkcionira.

- Tako da ćemo učiniti sve u narednom razdoblju da se to ispravi, spriječi i da, naravno, hrvatska strana ima određenu ulogu u vođenju INA-e - rekao je, no više detalja nije želio otkriti.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • žkime 01.09.2022.

    Sad kad se otkrilo i kad je svatko dobio svoj dio kolaca,idemo nesto mjenjati...komedija od drzave...

  • beli1977 01.09.2022.

    Najbolje bi bilo da promjenis sebe

  • restart_ode 01.09.2022.

    ...savjet za neodlučnu i izgubljenu Vladu RH na čelu ćije je HDZ... a da damo pravo glasa hrvatskome tijelu biraća da biračko tijelo izglasa ko će voditi INA-u ? Svakako imenovani moraju biti NEOVISNI ! ... Hvala BOGu, kako kaže premijer, ja se vam odmah prijavljujem, ako može ! .. sa potpisom --- uni.dipl.ing elektrotehnike ! :)    

Komentiraj...
Vidi sve komentare