To je to što me zanima!

Malenica: 'Protiv vozača šefice USKOK-a pokrenut će postupak'

Ministar je potvrdio i kako vozilo kojim je upravljao zaposlenik ministarstva nije Uskokovo te da je nastalu štetu u prometnoj nezgodi od sto tisuća kuna platio USKOK
Vidi originalni članak

Ministar Ivan Malenica rekao je da je vozač šefice USKOK-a  Vanje Marušić bio zaposlenik Ministarstva pravosuđa te će protiv njega, zbog teške povrede službene dužnosti jer je kao službena osoba kriv za prometnu nesreću, biti pokrenut stegovni postupak, a ističe da ostavka Marušić nema politički kontekst.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica je to izjavio večeras za RTL-Danas napomenuvši kako on kao ministar više od godinu dana nije imao informaciju o toj nesreći. Na pitanje je li tu još itko zakazao osim Marušić, s obzirom na to da nije bio upoznat s prometnom nesrećom koju je počinio zaposlenik njegova ministarstva, Malenica je odgovorio kako je "konstatacija glavne državne odvjetnice da ona smatra da je Marušić propustila izvijestiti njega kao nadležnog ministra o ovom događaju".

Ministar je potvrdio i kako vozilo kojim je upravljao zaposlenik ministarstva nije Uskokovo te da je nastalu štetu u prometnoj nezgodi od sto tisuća kuna platio USKOK.

KOMENTAR PREMIJERA Plenković: 'Ostavka Marušić interna je stvar DORH-a. Oni trebaju pojasniti sve okolnosti'

Na upit je li, s obzirom na to da Vanja Marušić odlazi, laknulo Vladi, Malenica je kazao kako ne vidi razloga zašto bi to laknulo Vladi, niti je ovo povezao s političkim kontekstom. "U ovom trenutku odbacujem bilo kakve političke konotacije vezane za ovaj događaj", rekao je ministar i dodao kako je na DORH-u da da provedu sve potrebne postupke.

Ravnateljica Uskoka Vanja Marušić uputila je u utorak zahtjev za prestankom rada iz osobnih razloga.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • abendblatt48 20.04.2023.

    Pa zasto je Uskok platio nastalu stetu??? Zar taj auto nije bio osiguran, a osiguranje platilo nastalu stetu??? Uostalom za nastalu stetu je kriv vozac tog auta , ..

  • Ivan Ivić 882 20.04.2023.

    Kao prvo tu šeficu USKOKA je postavio i instalirao diktator plenković, a drugom za sto tisuća kuna koji su se potrošili na popravak auta će se pokretati istraga i osnivati povjerenstva a za milijarde koje su pokrali i zamutili plenkovićevi jarani u INI se ne smije ni pitati, gamad pokvaena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare