To je to što me zanima!

Mali korak, velika laž? Tvrdi da Apollo 11 nije bio na Mjesecu

Teoretičari zavjere tvrde da Armstrong nikada nije kročio na Mjesec. Tvrde kako je SAD-u trebalo nešto čime će prestići Ruse, a slijetanje na Mjesec je bilo idealno
Vidi originalni članak

Tijekom prve šetnje po Mjesecu 20. srpnja 1969. godine Neil Amstrong izgovorio je rečenicu: “Ovo je mali korak za čovjeka, ali veliki za čovječanstvo”. Međutim teoretičari zavjere smatraju kako na Mjesec nikad nije kročio.

Tvrde kako je u jeku hladnoga rata SAD-u trebalo nešto čime će prestići Ruse i njihov svemirski program, a slijetanje na Mjesec za to je bilo idealno. Joseph Skipper iz SAD-a zavjerama se bavi već 11 godina.

Tvrdi kako je na snimkama s Mjeseca pronašao neobjašnjive zamjerke. Na snimci površine Mjeseca vidi se kabel, koji ondje ne bi trebao biti, a nije jasno ni kojoj opremi pripada. S obzirom na sjenu koju baca, tvrdi, morala su postojati dva izvora svjetla. Ističe kako se na fotografiji koja prikazuje astronauta uz podložak Apolla 11 zlatna folija čini previše čistom. Ako je letjelica sletjela na Mjesec, objašnjava, podložak bi trebao biti pun prašine. Zbunila ga je i posve ravna, gotovo netaknuta površina tla ispod potisnika letjelice.

Tvrdi kako bi, da je Apollo stvarno sletio, površina trebala biti neravna i udubljena zbog sile potisnika. Povijest ipak bilježi da su astronauti Neil Armstrong i Buzz Aldrin sletjeli na Mjesec. Njihov kolega Michael Collins upravljao je zapovjednim modulom u orbiti oko Mjeseca. 

Bili su spremni za iste uvjete

Astronauti su se za misiju pripremali u NASA-inim posebnim poligonima. Teoretičari zavjere tvrde da su za prve snimke navodnog slijetanja na Mjesec u NASA-i rabili upravo te poligone.

Idi na 24sata

Komentari 162

  • bonecrusher 04.06.2015.

    ma da sve staviš na stranu, jednostavno FIZIČKI u tu malu kapsulu ne stane sva ta oprema, 3 astronauta, raketni motor (koji uopće nije bio upaljen-jer se ništa nije čulo)-gdje je kisik za disanje 3 čovjeka + ogromna količina kisika za sagorijevanje raketnog motora??Bez kisika ne gori. Trebali bi sa sobom vući bar bazen goriva, bazenčić vode za piće, toplanu na Savici za grijanje na -180, rashladni sistem iz Krškog za +150 i jezero "Jarun" goriva za vozikanje, slijetanje, uzlijetanje oko mjeseca - pošto nema atmosfere, raketnom motoru treba 10 puta više snage za manevriranje, jer zrak ne pruža otpor....PC komp.-koji svime time upravlja od 4 kb . kad sam ga vidio, da nije žalosno, bilo bi smiješno...ma daj...

  • willcraft 15.04.2011.

    Da su ameri bili na mjesecu odavno bi na njemu pisalo coca cola !!! a ja ne vidim da pise!!!

  • labelwriter 15.04.2011.

    HAHAHAHAHA NISTA NOVO, TO JE MENI DIDA VEC PRICA DA AMERI NISU VIDILI NI EVROPU KAKO TRIBA A MJESEC TAKO I TAKO NE.AMERIKA LJUDI MOJI JE FILM,SVE NAJ BOLJI FILMOVI DOLAZE IZ AMERIKE !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare