To je to što me zanima!

Mali mačići postali siročad, 'udomio' ih i odgaja pas Bleki

Bleki ih je prvo iz daljine pažljivo gledao, a onda im se laganim korakom približio. Oko njih se jako pažljivo kretao, pazio je da slučajno ne stane šapom na njih, a oprezno ih je njušio njuškicom, prepirčava Jelena
Vidi originalni članak

Bleki je sada preuzeo glavnu brigu oko mačića. Pazi ih, kupa, bodri ih da se kreću i pazi na svaki njihov korak u dvorištu. Jako je odgovoran i sretan kad je oko njih, ispričala nam je njegova vlasnika Jelena (52) iz Velike Gorice.

Naime njihovu je obitelj prije nekoliko tjedana pogodila tragedija.

UPAO U CIJEV Mačić je spašen! Izvukli su ga alpinisti s katedrale u Zagrebu

- Prošle godine u studenom udomili smo macu lutalicu koju smo od milja nazvali Maca. Postala je pravim dijelom naše obitelji. Voljela se igrati s mojim unucima, a vrijeme je provodila igrajući se sa susjednom mačkom, svojom prijateljicom, preko ograde - opisuje nam Jelena.

Nažalost, Maca je, samo dva tjedna nakon što je okotila dva mačića - brata i sestru, poginula ispred kućnog praga.

- Ispred naše kuće je prometna cesta. Maca je popodne iza ručka izašla kroz ogradu i pregazio ju je auto. Bili smo shrvani - kaže.

Brigu o mačićima podijelili su između njih i susjede.

- Pitali smo veterinare na koji način ih moramo paziti. Tako smo kupili male bočice i mlijeko u prahu za mace. Naizmjenično smo ih hranili i brinuli se da budu na toplom i sigurnom - priča.

Njihova je obitelj početkom travnja postala veća za još jednog člana - psa Blekija.

NEOBIČNE INTERVENCIJE Karlovački vatrogasci spasili su četiri mlade patkice i psa

- Dugo smo htjeli psa i razmišljali o udomljavanju. Kako smo bili sada svi doma za vrijeme korone, odlučili smo da je ovo pravi trenutak. Imamo veliko dvorište koje smo posebno prilagodili za naše unuke, a za psa je veoma prostrano - opisuje Jelena.

Tako su svi zajedno odlučili nazvati Dumovec, a prvi susret s Blekijem potvrdio je da je on taj.

- Dugo smo gledali pse i prošli gotovo sve boksove. U zadnjem boksu bio je naš Bleki. Čim smo mu prišli odmah se htio maziti i igrati s nama, veoma brzo nam je postao privržen - kažu.

Ipak, kada je došao kući, on i Maca nisu se slagali.

- Bili su baš kao pas i mačka. Držali su se na distanci, a Maca je prvih nekoliko dana znala provesti na drvetu - smije se Jelena.

Samo desetak dana kasnije, Maca je okotila mačiće, a Bleki i ona počeli su svoje pregovore oko zajedničkog suživota.

- Baš na sam dan kada je Maca poginula, Bleki i ona doručkovali su mirno jedan kraj drugoga. Muž je to slikao i objavio na društvene mreže, bili smo sretni što ipak lagano rade na svom prijateljstvu - kaže.

Kako su mačići postali siročići, Jelena ih je prije nekoliko dana iznesla van na sunce.

RODITELJI GA POKUŠALI ŠTITITI Rovinjski vatrogasci spasili su malog galeba: Ispao iz gnijezda

- Bleki ih je prvo iz daljine pažljivo gledao, a onda im se laganim korakom približio. Oko njih se jako pažljivo kretao, pazio je da slučajno ne stane šapom na njih, a oprezno ih je njušio njuškicom. Bio je to stvarno divan prizor, baš kao da je osjetio da trebaju zaštitu - prepričava nam.

Bleki je od tada s mačićima nerazdvojan.

- Postao im je prava dadilja. Mačići su još u kući kod nas, pa kad ih iznesemo van, Bleki im se odmah približi i jako je sretan kad su skupa, a i mačići ga jako vole. Baš su postali prava mala obitelj - zaključuje.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • mily 27.05.2020.

    udomili macu a onda i psa. Osobe velikog srca! Mace nema, ali ,,velika obitelj,, ide naprijed. Sretno!

  • bannana5 27.05.2020.

    Iznesla van???? Ovu rijec ne bi napisao ni moj sin koji ima 6 godina!

  • pez bomboni 27.05.2020.

    idealno za naslikavanje po instagramu

Komentiraj...
Vidi sve komentare