To je to što me zanima!

Mališani veselo uredili bundeve za Noć vještica, sve završilo sa suzama: Svećenik ih je uništio...

Noć vještica blagdan je koji izaziva reakcije - što pozitivne što negativne. Dok jedni vole ukrašavati bundeve i maskirati se, drugi tvrde kako se to protivi Katoličkoj vjeri i blagdanu Svih svetih
Vidi originalni članak

Jedan je češki svećenik na sebe ovih dana navukao bijes javnosti jer je dva puta za redom uništio izrezbarene bundeve koje su djeca ostavila u parku nedaleko župnog dvora.

Oca Jaromira Smejkala, svećenika iz češkog sela Kurdějova, razljutio je prizor koji je ugledao nedaleko svoje crkve.

- Izlazeći iz župnog dvora u nedjelju navečer ugledao sam brojne simbole sotonske svetkovine Noći vještica postavljene ispred naše svetinje. Postupio sam prema svojoj vjeri i dužnosti oca i zaštitnika djece koja su mi povjerena i uklonio te simbole - poručio je župnik rimokatoličke crkve svetoga Ivana Krstitelja.

Djecu je prizor uništenih bundeva u koje su uložili mnogo truda shrvao i rasplakao. Ipak, nisu dugo očajavali i ponovno su prionuli na posao. Izrezbarili su nove bundeve i opet ih postavili na isto mjesto. 

Međutim, svećenik je bio neumoljiv. I po drugi put je dječici uništio trud i bundeve bacio u smeće. Na kraju se bio prisiljen ispričati. Otac Smejkal kasnije je rekao da, da je znao da su to radila djeca, ipak ih ne bi uništio.

Što vi mislite o postupku svećenika iz Češke? Odgovorite nam u anketi.

 
Idi na 24sata

Komentari 17

  • Dalmatinac1911th 26.10.2023.

    Svećenika je vjerojatno naljutilo kad nitko nije htio poći za njim u šupu gdje im je obećao dati bombone. Zato im je uništio bundeve.

  • Dinamo Zagreb🇭🇷 26.10.2023.

    Bezveze treba ukinuti Halloween.

  • wet+dry 24.10.2023.

    Besposlen pop i bundeve razbija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare