To je to što me zanima!

Malteški sokol plovi Jadranom: Prodaje se za milijardu kuna...

Jahta je izgrađena u brodogradilištu Perini Navi u Istanbulu 2006. godine. Ima šest prostranih kabina od kojih glavna ima dvije garderobe i dvije kupaonice...
Vidi originalni članak

Malteški sokol, jedna od najljepših i najskupljih jedrilica na svijetu, trenutno plovi oko Murtera. Ta jedrilica je izgrađena po narudžbi Toma Perkinsa,  poduzetnika, bivšeg vlasnika HP-a (Hewlett Pacard) i bivšeg supruga poznate književnice Danielle Steel. 

Jahta je izgrađena u brodogradilištu Perini Navi u Istanbulu 2006. godine. Ima šest prostranih kabina od kojih glavna ima dvije garderobe i dvije kupaonice, a od 'dodataka' tu je još i vanjsko kino, bar te spa centar u kojem se gosti mogu opustiti. Jedrilica prima 12 gostiju o kojima brine 19 članova posade, piše Yachtcharterfleet.com.

Interijer Falcona je luksuzan, s glavnom sobom atrija. Tri palube povezane su kružnim stubištem, koje okružuju glavni jarbol i stvaraju učinak povećanja.

Dužina jahte iznosi 88 metara, a njena ukupna raspoloživa površina je 2.400 kvadratnih metara. Kada plovi samo sa podignutim jedrima postiže brzinu od 42 km/h.

Sokolu ovo nije prvi put u Hrvatskoj. Već je nekoliko puta plovio u blizini Kotora.

Sedmodnevni najam ovog luksuznog plovila stoji skoro 600.000 eura, a trenutno je i na prodaji za 130 milijuna eura (više od milijardu kuna).

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZEZANCIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • wooly 20.09.2019.

    Bandic je narucil dva ,da bu se drajval po jarunceku kak pravi b. Purger

  • mrTrobec 20.09.2019.

    Za vašu informaciju Kotor nije u Hrvatskoj nego u Crnoj Gori

  • turhan 20.09.2019.

    Nebi niti da mi ju za đabe daju, tj uzmem ju ,ali samo da ju preprodam. Bljuje mi se na jedrilicama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare