To je to što me zanima!

'Mama, bit ću youtuber': Ekran razvija maštu, ali i depresiju...

‘Kamo ide moje dijete’: O utjecaju tehnologije na mozak djeteta govorit će se 12. studenog na konferenciji 'Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska' koja će se održati 12. studenog u Obrtničkoj komori Zagreb
Vidi originalni članak

Generacije djece koja danas polaze u školu ne poznaju svijet bez ekrana, a takav svijet više ne poznaju ni oni koji izlaze s fakulteta.
No još je mnogo nedoumica u kojoj mjeri nove tehnologije pozitivno i negativno utječu na neurološki razvoj, ponašanje i sposobnost učenja kod djece. No isto tako sve je više pouzdanih istraživanja i pokazatelja na koji način mogućnosti koje pruža tehnologija pružiti djeci, a da ih pritom ne “pokvarimo” već u ranoj dobi. Posebno su brojne polemike oko korištenja tehnologije u obrazovnom sustavu i procesu i one uključuju podjednako roditelje, nastavnike, pedagoge, neurologe, široki broj onih koji se bave djecom.

Upravo zato tu, ali i druge teme vezane uz ranu edukaciju djece otvaramo na četvrtoj po redu konferenciji “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”.

Pitat ćemo i što o eksperimentalnoj reformi misle roditelji, što nastavnici koji je provode i oni koji se nisu prijavili, a što predstavnici Ministarstva znanosti koji su reformu postavili, te je pripremaju za uvođenje u sve škole.

Svima onima koji se pitaju “Kamo ide moje dijete?”, sigurno će mnoge odgovore pružiti naši gosti, predavači i sudionici stručnih panela na kojima će iznijeti najnovije podatke znanstvenih istraživanja, ali i iskustva u direktnom radu s djecom od najranije školske dobi.
Najveća konferencija o obrazovanju održat će se 12. studenog u Obrtničkoj komori Zagreb.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • B.L.Devín 15.10.2018.

    Nije to bas samo utjecaj tehnologije! Vise je utjecaj novca. Tocnije, stalne trke za novcem. Bogatiji stalno trce u potrazi za jos novca ili napredovanjem u karjeri. Siromasniji za nesto novca koji im omogucuje prezivljavanje, od placanja kredita, skolovanja djece itd. Kod siromasnijih ta trka uz redovne poslove (u trajanju od 10 i vise sati) predstavljaju poslovi na crnjaka (fus) vikendima i praznicima. I rezultat je to. Da su youtube i drustvene mreze djeci postali VIRTUALNI RODITELJI,, jer su pravi u stalnoj trci za novcem i karijerom. Ili nadalje. Roditelji djecu pustaju same sada, i ostavljaju ih na brigu internetu, da bi djeca zauzvrat roditelje kad ostare, ostavljali na brigu: STARACKIM DOMOVIMA. Ili ih jednostavno, napustili-

  • Jedan_dečko 15.10.2018.

    Još samo fali da igranje video igara postane sport

  • crna žena 14.10.2018.

    Koliko prednosti toliko i mana ima moderna tehnologija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare