To je to što me zanima!

Mama ide u Afganistan: Svoja tri sinčića uvijek nosim u srcu

Lana Olšak (30) putuje u mirovnu misiju na šest mjeseci. Tri sina ostavlja bivšem mužu. Kad bude pomagala djeci u Afganistanu, pred očima će joj biti njezina djeca
Vidi originalni članak

To mi je bila želja otkad sam se zaposlila u MORH-u. Hvala Bogu, ispunila se, kaže Lana Olšak (30) iz Požege koja u ožujku odlazi u mirovnu misiju u Afganistan. Ona se uskoro na šest mjeseci odvaja od tri sina - Luke (3), Mihaela (4,5) i Tomislava (10).

- Bit će teško, ali na to sam se godinama pripremala. To su moji mali vojnici, navikli su na moja izbivanja zbog posla - kaže Lana. 

Unatoč tome što sam žena, ispunjavam svoje obaveze kao svaki vojnik

Tako se i prije nekoliko dana vratila kući nakon dva tjedna priprema. Nedostajali su joj jako, a kaže da se nekad “zalome” i suze radosnice. Sinove ostavlja bivšem suprugu, pa kaže kako je zbog toga mirnija jer zna da su u dobrim rukama.

Tamo ću pomoći u zaštiti sve djece isto kao da su moja

- Moj bivši suprug i ja smo se o tome dogovorili. On će preuzeti brigu o njima dok me ne bude, kao što je to činio i do sada kada sam zbog posla morala biti izvan kuće više dana. Da to nije prihvatio, ne bi mi se ostvarila želja da budem članicom mirovnog kontingenta Hrvatske vojske. Znam da će se o njima brinuti njihov otac, pa vjerujem da će mi rastanak s njima biti puno lakši - kaže Lana. 

Nasreću, svaki dan se možemo čuti preko telefona i interneta

Hrabra majka kaže da je, iako su još mali, sa sinovima puno razgovarala o odlasku. 

- Oni ipak misle da je to tu negdje ‘iza prvog brda’ i za sada su to dobro prihvatili. Zahvaljujući tehnologiji i internetu moći ćemo se vidjeti i čuti svaki dan, osim kad budemo u patroli. Radujem se što ću moći nekome pomoći, posebno tamošnjoj djeci. Dok im budem pružala pomoć i zaštitu, pred sobom ću imati sliku svoje djece. Pomoći ću im kao da su moja - zaključila je Lana.

Idi na 24sata

Komentari 443

  • Living Tree 23.02.2013.

    Kad bi svi vojnici odbili nositi oružje rata ne bi niti bilo jer ga ne bi imao tko voditi. Za rat ne postoji opravdanje, a iako mnogi kažu da je to klišej ja se ipak slažem s tim da nasilje rađa nasilje.

  • veliki mudonja 14.02.2013.

    ma boli nju neka stvar za "tamošnjom djecom".ide ona u misiju kao isvaki hrvat-samo zbog para

  • IvanKuzmanovski 14.02.2013.

    heheheheh hahhahahah pročitah tu negdje dolje komentar od tamo neke Ivančice koja se hvali da je njen muž bio u Afganu preko 400 dana i nikom ništa , njoj sigurno nije falio pošto se trpala sa susjedima barem 150 dana od tih 400 , a glupan neka nateže svoju frulu po afganistanu samo neka pošalje pare doma - pljuc . .....

Komentiraj...
Vidi sve komentare