To je to što me zanima!

Mamić izgubio živce na sudu i počeo vikati: "I vi ste kreteni!"

Zdravku Mamiću je počelo suđenje za poticanje na nasilje i mržnju, zbog izjava kojima je vrijeđao ministra Jovanovića. Na sud je došao u pratnji svoje odvjetnice
Vidi originalni članak

Nemojte me slikat! Zašto je ovo sad potrebno, prosvjedovao je u sudnici Zdravko Mamić a potom se okrenuo fotoreporterima i počastio ih riječima: "I vi ste kreteni!".

- Može li mi javnost dozvoliti da imam malo privatnosti. Ovi s fotoobjektivima iskaču već iz grmlja i slijede me posvuda. Ja to ne mogu podnijeti - nastavio jer. Sudac Rafael Krešić upozorio ga je da pripazi na ponašanje nakon čega se Mamić ispričao sudu i prisutnima. Mamiću je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu u utorak počelo suđenje zbog izjava danih o ministru Željku Jovanoviću. Optužnica ga tereti za zločin iz mržnje jer je u radijskoj emisiji ministru brojao krvna zrnca te rekao "zamislite da čovjek koji je Srbin i koji nikad nije radio u sportu, školstvu i znanosti dobije jedan takav važan resor, najvažniji u Vladi". Mamić je kazao da se ne osjeća krivim te da on nikad u životu prema nikome nije bio diskriminatoran.

Rekao je i da je veliki kozmopolit koji ima brojne prijatelje srpske nacionalnosti. Kaže da nije mogao više trpjeti ministrove izjave i blaćenje po medijima te je u jednom trenutku jednostavno puknuo.

- On je za HNS rekao da je močvara koju treba isušiti, za HOO da ga treba reformirati, za HAZU da je hrpa ishlapjelih staraca. Kako da normalan čovjek, domoljub trpi da najpogrdnijim riječima vrijeđa sve što je hrvatsko i što mi je drago - pravdao se Mamić. Pitao se zbog čega državno odvjetništvo nije reagiralo i podnijelo prijave za isto kazneno djelo protiv onih koji već dvije godine na hrvatskim stadionima skandiraju: "Mamiću cigane".

- UEFA je reagirala i kaznila Dinamo, a što je odvjetništvo učinilo. Meni po Zagrebu pišu grafite: "Mamiću Srbine" i "Mamiću četniče". Doživljavaju me tako upravo zbog mojih pomirljivih i kozmopolitskih stavova - nastavio je Mamić. Sud je potom saslušao sporni ulomak razgovora u radijskoj emisiji u kojoj je Mamić izvrijeđao ministra, a na sljedećem ročištu svjedočit će Jovanović.

Idi na 24sata

Komentari 279

  • la dolce vita 24.10.2013.

    "pomirljivih i kozmopolitskih stavova" :)

  • ribomanijak 24.10.2013.

    Mamić skoro uvijek govori istinu i zato mu se sudi i to zanimljivo vrlo brzo ! A mediji ga najviše blate i provociraju ! Prate ga u stopu ,čovijek ni na wc nemože otići a da ga ne slikaju i ponavljam provociraju ne bi li pukao i rekao nešto što bi za javnost odmah bila senzacija ! Sramota šta sve ti mediji rade !

  • ludom 24.10.2013.

    Interesantno je kako je taj predmet tako "ekspresno" došao na red. A neki slični čekaju po sudskim ladicama godinama. Nije valjda zato, što je u pitanju jedan od ministara ove jadne države? Sve mi to nekako ide baš na to. Toliko o tome da smo pred zakonom svi jednaki.

Komentiraj...
Vidi sve komentare