To je to što me zanima!

Mamić: Pa ja sam Einstein za državnog odvjetnika

Zdravko Mamić je na suđenju za prijetnje Miljenku Mesiću odbio psihološko vještačenje, jer je on, kako kaže, jedna od najvažnijih osoba u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Zdravku Mamiću, izvršnom dopredsjedniku Dinama, u petak je nastavljeno suđenje za prijetnje Miljenku Mesiću, bivšem pročelniku Gradskog ureda za planiranje. Mamić i Mesić potukli su se 2003. godine u zagrebačkom Poglavarstvu nakon čega je Mamić novinarima rekao kako će on presuditi Mesiću ako mu ne presudi sud. Mamić je danas zanijekao sve prijetnje.
- Založio sam za taj projekt djedovinu i babovinu, a kad su mi počeli čitati dokument koji je bio suprotan onome što smo se dogovorili, pao mi je mrak na oči. Istrgnuo sam papir iz ruku Tamari Petrić, uhvatio Mesića za košulju i tada nas je netko razdvojio. Kad sam se okrenuo, on me je udario po glavi. Novinarima sam rekao da ću ga tužiti, ali nisam ga vrijeđao - ispričao je Mamić i dodao kako bi se ubio da nije prodao zemljište na kojem je sada Eurotower. Državno odvjetništvo zatražilo je psihološko vještačenje kojim bi se utvrdilo da li je Mamić djelovao u afektu.
- Ja sam žrtva, a državni odvjetnik je toliko drzak i bezobrazan da predlaže moje vještačenje. Ali, neka. Barem će se vidjeti da je moj IQ veći od njegovog, jer ja sam za njega Einstein. Vještačenjem se želi utvrditi jesam li lud, a ja sam jedna od najvažnijih osoba u hrvatskom društvu - zaključio je Mamić.
Sudac Marijan Bersalić naredio je psihološko vještačenje nakon čega je Mamić rekao kako su i sudac i državni odvjetnik egzibicionisti koji na dušama imaju njegovu djecu jer ona zbog napisa u novinama imaju problema u školi. Sljedeća rasprava zakazana je nakon vještačenja.
Podsjetimo, tučnjava u uredu tadašnje gradonačelnice izbila je zbog lokacijske dozvole za poslovni objekt u Vukovarskoj ulici.
Zdravko Mamić podnio je zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole za taj objekt, a materijal je već dva puta bio na sjednici Gradskoga poglavarstva, no na kraju je povučen s dnevnog reda. Mamić je čak optužio Mesića za primanje mita.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • prizemlje 27.10.2007.

    JJJOOooOOOOOOJjj,pa zar ovaj debil nije na psihijatriji? oo kvragu,baš pomislih da će mo se malo odmoriti od njega i da je na Vrapču,kad gle ga! Dajte psihijatri,mooolim vas,uzmite ga,to vam je naaaaj bolji materijal za analizu, Veeeeliku studiju možete napraviti s njim,,,,molim vas...u Vrapče!!!!!

  • diki 27.10.2007.

    Mamiću da malo zatvoriš ta tvoja usta, bio bi pametniji .

  • superpolicajac 27.10.2007.

    Mamiću!!! Pozdrav od Hloverke! Nek oni pričaju šta hoće mi smo najpametniji hahahahahhahahahahahahah!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare