Obavijesti

News

Komentari 15

Mamić: Pa ja sam Einstein za državnog odvjetnika

Mamić: Pa ja sam Einstein za državnog odvjetnika
1

Zdravko Mamić je na suđenju za prijetnje Miljenku Mesiću odbio psihološko vještačenje, jer je on, kako kaže, jedna od najvažnijih osoba u Hrvatskoj

VIDEO

Zdravku Mamiću, izvršnom dopredsjedniku Dinama, u petak je nastavljeno suđenje za prijetnje Miljenku Mesiću, bivšem pročelniku Gradskog ureda za planiranje. Mamić i Mesić potukli su se 2003. godine u zagrebačkom Poglavarstvu nakon čega je Mamić novinarima rekao kako će on presuditi Mesiću ako mu ne presudi sud. Mamić je danas zanijekao sve prijetnje.
- Založio sam za taj projekt djedovinu i babovinu, a kad su mi počeli čitati dokument koji je bio suprotan onome što smo se dogovorili, pao mi je mrak na oči. Istrgnuo sam papir iz ruku Tamari Petrić, uhvatio Mesića za košulju i tada nas je netko razdvojio. Kad sam se okrenuo, on me je udario po glavi. Novinarima sam rekao da ću ga tužiti, ali nisam ga vrijeđao - ispričao je Mamić i dodao kako bi se ubio da nije prodao zemljište na kojem je sada Eurotower. Državno odvjetništvo zatražilo je psihološko vještačenje kojim bi se utvrdilo da li je Mamić djelovao u afektu.
- Ja sam žrtva, a državni odvjetnik je toliko drzak i bezobrazan da predlaže moje vještačenje. Ali, neka. Barem će se vidjeti da je moj IQ veći od njegovog, jer ja sam za njega Einstein. Vještačenjem se želi utvrditi jesam li lud, a ja sam jedna od najvažnijih osoba u hrvatskom društvu - zaključio je Mamić.
Sudac Marijan Bersalić naredio je psihološko vještačenje nakon čega je Mamić rekao kako su i sudac i državni odvjetnik egzibicionisti koji na dušama imaju njegovu djecu jer ona zbog napisa u novinama imaju problema u školi. Sljedeća rasprava zakazana je nakon vještačenja.
Podsjetimo, tučnjava u uredu tadašnje gradonačelnice izbila je zbog lokacijske dozvole za poslovni objekt u Vukovarskoj ulici.
Zdravko Mamić podnio je zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole za taj objekt, a materijal je već dva puta bio na sjednici Gradskoga poglavarstva, no na kraju je povučen s dnevnog reda. Mamić je čak optužio Mesića za primanje mita.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.