To je to što me zanima!

Pokrali vilu bjegunca Mamića u Zagrebu. Maznuli mu i Rolex. Organizator pljačke ide u zatvor

Okrivljeni Tino i Daniel iz kuće su uzeli ručni sat Hublot s dva reda dijamanata, crnu narukvicu od kaučuka, crni ručni sat Audemars Piguet, srebrno-zlatni ženski ručni sat Rolex...
Vidi originalni članak

Doznajemo da je Općinski kazneni sud u Zagrebu izrekao nepravomoćnu presudu provalnicima koji su upali u vilu bjegunca Zdravka Mamića (63) na Tuškancu u Zagrebu prije sedam godina. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Okrivljeni Tino Marinković (33) kriv je što je 5. veljače 2016. u Zagrebu zajednički i dogovorno s Danielom Stojanovićem, tada maloljetnima F. A. J. i C. E. J., sudjelovao u nakani neovlaštenog stjecanja tuđih predmeta velike vrijednosti. Nakon što su se osobnim vozilom dovezli do Mamićeve adrese i parkirali, u vozilu je ostao C.E.J.

Tino je s Danielom i F.A.J. došao do ograde obiteljske kuće, u vlasništvu Zdravka Mamića, visoke oko 2 metra. Ogradu su preskočili i ušli u dvorište te prišli vratima terase koja se nalazi u prizemlju. Vrata su podesnim predmetom i potiskivanjem otvorili, nakon čega je F.A.J. ostao u dvorištu čuvati stražu, piše u presudi suda. 

Okrivljeni Tino i Daniel iz kuće su uzeli i u zajedničku korist zadržali ručni sat Hublot s dva reda dijamanata, crnu narukvicu od kaučuka, crni ručni sat Audemars Piguet, ručni sat Ulysse Nardin, s crnom gumenom narukvicom i crnim kućištem, srebrno-zlatni ženski ručni sat Rolex s crnom podlogom i metalnom narukvicom, srebrnu narukvicu s privjeskom, dvije kožne narukvice Balenciaga, bijele i crne boje, te dva zlatna lančića, navodi Općinski kazneni sud. 

Nakon toga su se udaljili vozilom i zadržali predmete u vlasništvu Zdravka Mamića. Neutvrđena vrijednost veća je od 60.000 kuna. 

POČELO SUĐENJE Valentino i Muto: 'Mi Mamiću nismo ukrali satove iz kuće'

Okrivljeni Tino Marinković se osuđuje na kaznu zatvora u trajanju godine i šest mjeseci.

Izriče mu se djelomična uvjetna osuda time da se kazna zatvora izvršava sedam mjeseci, a preostali dio kazne u trajanju jedanaest mjeseci neće se izvršiti ako okrivljeni Tino u roku pet godina ne počini novo kazneno djelo. 

Oštećenom Zdravku Mamiću se dosuđuje imovinsko pravni zahtjev u iznosu 30.000 kuna te se nalaže okrivljenom Marinkoviću platiti navedeni novčani iznos oštećenom, u roku od 15 dana od dana pravomoćnosti presude, dok se oštećeni sa ostatkom imovinskopravnog zahtjeva upućuje u parnicu.

Oštećeni Mamić postavio je imovinskopravni zahtjev u iznosu 350.000 kuna (cca 46.000 eura).

Upitan za vrijednost svakog pojedinog sata, Mamić je izjavio da ne može točno reći kolika je pojedinačna vrijednost, no svaki sat vrijedi minimalno 10.000 eura. Počinjenja šteta je u sveukupnom iznosu od 350.000 kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Salamala_sonog svijeta 13.07.2023.

    Jeli uvjet da se ukradena roba vrati osobno preuzimanje od strane oštećenika??

  • željna svega 13.07.2023.

    tata vrati se propadamo nema nas ni za belu

  • istrijan11 13.07.2023.

    kako god Mamić je Hrvatskoj donio puno više nego je ukrao ako ćemo realno govoriti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare