To je to što me zanima!

Manje 'ilegalaca': U Hrvatskoj sve manje ljudi radi na crno

Prošle godine su otkrivena 774 slučaja hrvatskih državljana koji su radili na crno i otkrivena su 93 stranca bez radnih dozvola. Znatno manje nego prijašnjih godina
Vidi originalni članak

Rad na crno u Hrvatskoj je u padu. Prošle godine zabilježeno je 500 slučajeva manje nego prošlih godina, izjavila je načelnica Sektora za nadzor u području radnih odnosa Inspektorata rada Gordana Grizelj Portner.

Na međunarodnoj konferenciji 'Europski okvir suzbijanja neprijavljenog rada' u Dubrovniku Grizelj Portner je kazala kako su prošle godine otkrili 774 slučaja hrvatskih državljana koji su radili na crno, te 93 slučaja u kojima su stranci zatečeni bez radnih dozvola, javlja HRT.

Za usporedbu, prije tri godine u prosjeku je neprijavljeno radilo 1300 državljana Hrvatske i 384 stranca.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Kopular 28.04.2015.

    E, Gordana, Gordana, pa Istra je puna bosanaca, koji rade na crno, građevinske firme i obrti koje su bosanci pootvarali u Istri zapošljavaju tisuće bosanaca na crno. Na svako legalno gradillište koje ti poduzetnici imaju, dođu dva nelegalna. A kako je to moguće Gordana? Pa tako jer građevinski inspektori za svako nelegalno gradilište stave u džep po 5-10 tisuća kuna, a kada takvom poduzetniku dođu u inspekciju, dođu na legalno gradilište. Zato je manje rada na crno, ha, ha, ha.

  • LebronPetrovic 28.04.2015.

    Država bi radije da umru od gladi nego da rade na crno !

  • bubamara2103 27.04.2015.

    To samo znači da se bolje prikrivaju, uz ovakve državne namete nije niti čudo što su poslodavci prisiljeni zapošljavati ljude na crno, jer ako plate sve što država od njih traži, ne mogu nikako poslovati pozitivno

Komentiraj...
Vidi sve komentare