To je to što me zanima!

Manuel Barroso: Radovi na Južnom toku ne smiju početi

Bugarska gdje je izgradnja prvo trebala početi oglušila se na upozorenja Bruxellesa, no Barroso je izjavio da će Komisija tužiti Bugarsku ako nastavi s projektom
Vidi originalni članak

Tihi rat koji je već usporio, a mogao bi i zaustaviti projekt plinovoda Južni tok, dodatno je eskalirao nakon što je prošli tjedan predsjednik EK-a José Manuel Barroso ponovno upozorio Bugarsku da zaustavi radove na izgradnji jer projekt nije u skladu s propisima EU, a ruski energetski div Gazprom poslao pismo Komisiji u kojoj optužuje dužnosnike EU za licemjerno primjenjivanje dvostrukih standarda u pokušaju zaustavljanja Južnog toka.

S eskalacijom europsko-ruskih napetosti oko Ukrajine, EK je sve glasnije počela poručivati kako bilateralni ugovori koje su zemlje od Bugarske do Austrije sklopile s Rusijom za izgradnju Južnog toka nisu u skladu s europskim propisima poznatijim pod nazivom Treći energetski paket te da čitav projekt mora biti nanovo ispregovaran i ugovoren pod drukčijim uvjetima.

Bugarska, gdje su radovi na izgradnji trebali prvo početi i koja ima najbliskije odnose s Rusijom od svih članica EU, oglušila se na upozorenja Bruxellesa, no Barroso je prošli tjedan nakon sastanka s bugarskim premijerom izjavio da će Komisija tužiti Bugarsku Sudu EU ako nastavi s projektom.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • deda mikhael 02.06.2014.

    Parodija "demokracije":)

  • mitary 02.06.2014.

    Ma vidi ti njega barabe žabe.e ja kažem da može ,eto a što ćeš sad? Ajde me izbaci iz unije molim te.....:-) :-) :-) :-) :-) eto vidiš da nemožeš zato sjedi 2.

  • baltazarrr 02.06.2014.

    Europa je kao velika EX- YU.Glavni grad je Berlin sa predgradskim naseljima Parizom i Londonom, ali i nizom ruralnih oblasti na istoku Europe te na Balkanu..kojima se diktira direktno iz prestonice i okolnih općina, Pariza i Londona te glavnog ureda u Briselu

Komentiraj...
Vidi sve komentare