To je to što me zanima!

Maras: 'DORH mora istražiti odnose Bandića i Šelendića!'

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras pozvao jeDORH i USKOK da istraže odnose između Milana Bandića i poduzetnika Josipa Šelendića, čiji je stan Bandićeva kći besplatno koristila 15 godina...
Vidi originalni članak

Ne postoji niti jedan razlog zbog kojeg bi mu taj poduzetnik 15 godina tolerirao stanovanje kćeri, radi o vraćanju određene usluge. Zato pozivamo USKOK i DORH da reagiraju i provjere poslovne odnose između gradonačelnika Bandića, poduzetnika Josipa Šelendića i Grada Zagreba, rekao je Maras na konferenciji za novinare.

Uvjeren je da se "kroz stanovanje u tom stanu, njegovu cijenu i prikrivanje vlasništva mogu vidjeti skuplji stupići i koševi za smeće, kao i netransparetno trošenje novca".

Pozvao je premijera Andreja Plenkovića, kako je rekao, "samoprozvanog boraca protiv korupcije", da se izjasni je li mu takvo ponašanje prihvatljivo te hoće li i dalje biti u koaliciji s Bandićem. 

Maras smatra da je jedina moguća promjena i borba protiv korupcije u Hrvatskoj - da se na izborima izaberu novi premijer i gradonačelnik.

S obzirom na dosadašnje upravljanje Zagrebom, Maras je ustvrdio da imaju osnovanu sumnju da je u proteklih 10 godina iz gradskog proračuna izvučeno 10 milijardi kuna, odnosno jedan cijeli gradski proračun.

Osnovat ćemo ZG-USKOK

Budući da nisu zadovoljni radom pravosudnih tijela u slučaju zagrebačkog gradonačelnika, Maras je najavio da će, kada preuzmu vlast, osnovati posebno istražno tijelo koje će se baviti samo nepravilnostima u Gradskoj upravi u proteklom razdoblju, tzv. ZG-USKOK. 

- Želimo pokazati građanima da ćemo se drugačije odnositi prema njihovoj imovini, da ćemo za nju skrbiti i da ćemo ono što je ukradeno u proteklom razdoblju probati vratiti, poručio je.

Muči ga, istaknuo je, što država zna da Bandić ne živi u skladu sa svojim prihodima, ali da se to godinama "razvlači" bez sudskog pravorijeka.

Prema njegovim informacijama, rekao je, postoje prelasci pojedinaca iz pravosudnih tijela u Grad Zagreb, odnosno djelatnici DORH-a i Uskoka zapošljavaju se u Gradu kad treba usporiti istragu i doći do informacija.

- Kako je moguće da ljudi koji su se bavili i bili u doticaju sa slučajem gradonačelnika Bandića na kraju završavaju u Gradskom poglavarstvu? To su pitanja na koja nas također zanimaju odgovori, poručio je Maras. 

Idi na 24sata

Komentari 72

  • inina 02.03.2020.

    Eto čitajući komentare za sve je kriv Maras

  • Vrac666 02.03.2020.

    A ja kupujem namještaj u vrijednosti 8000 kn u kešu i moram ispuniti formular o sprečavanju pranja novca 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • kupreska 01.03.2020.

    A treba li tvoju imovinu istraziti kao i od svi clanova sabora i vlade svi ste vi obezbjedili svoje cukun unuce

Komentiraj...
Vidi sve komentare