To je to što me zanima!

Maras razočaran Beljakom: Na izbore trebamo ići samostalno

Nakon ovoga danas sa HSS-om želim da na naredne izbore izađemo samostalno. Makar izgubili, ali bez prevare naših birača na koju ne možemo utjecati, objavio je Maras
Vidi originalni članak

I SDP-ov Gordan Maras dotakao se poteza Kreše Beljaka (HSS) koji je odjednom okrenuo ploču i priklonio se HDZ-u i Andreju Plenkoviću. 

- Nakon ovoga danas sa HSS-om želim da na naredne izbore izađemo samostalno. Ne kao HDZ sa drugim strankama na listi. Makar izgubili, ali bez prevare naših birača na koju ne možemo utjecati - objavio je Maras na Facebooku. 

No, Maras nije jedini koji je šokiran ovim Beljakovim potezom. 

- To je izdaja ideala Narodne koalicije, izdaja kakvu nismo očekivali. HSS nažalost nije izašao iz trgovačke politike kakvu je vodio zadnjih 10 do 15 godina - rekao je u utorak navečer bivši SDP-ov ministar Siniša Hajdaš Dončić za Dnevnik Nove TV.

Beljakov potez je na Facebooku prokomentirao i kandidat za novog šefa SDP-a Domagoj Hajduković. 

- Mislim da HSS doista radi veliku grešku. Zajedno smo stajali rame uz rame u kampanji i ponudili građanima nešto drugo i bolje. Ovakve poruke i odluke smo previše često viđali u politici i takve stvari građane ne žele vidjeti od ljudi kojima su dali svoje povjerenje i glas - napisao je Hajduković. 

I drugi kandidat za šefa SDP-a Orsat Miljenić osvrnuo se na objavu HSS-a da će podržati Andreja Plenkovića, predsjednika HDZ-a. 

- Upravo sam vidio vijest da će HSS podržati HDZ-ovog mandatara za sastav Vlade. Naravno da svaka stranka ima pravo odlučivati o vlastitom političkom smjeru, ali nijedna nema pravo prevariti birače. U ovom slučaju prevareni su birači Narodne koalicije, a to su i naši birači. SDP će biti čvrsta oporba vlasti ovakvog HDZ-a i njegovih starih i novih satelita. Ovakvo ponašanje samo dodatno doprinosi već ionako sveprisutnom nepovjerenju hrvatskih građana u političke stranke - napisao je Miljenić.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Istvan Serekesz 21.09.2016.

    Samo dajte glupsone.

  • Istvan Serekesz 21.09.2016.

    Daj Gordane po običaju nisi shvatio.

  • bajica1009 21.09.2016.

    Sve je moguče samo je pitanje što ste VI radili hebenom se kasno kajati

Komentiraj...
Vidi sve komentare