To je to što me zanima!

'Zapuštena su i opasna': Marić daje u zakup BiH odmarališta

Na Jadranu su deseci bivših odmarališta iz Srbije i BiH. Države se nisu dogovorile o rješavanju tog problema. Marić je zato promijenio zakon i omogućio zakup za sve njih
Vidi originalni članak

Sramotno je i što dvije države 27 godina nisu riješile problem, ali nama je dogorjelo do noktiju. Objašnjava nam to načelnik općine Gradac Matko Burić (SDP).

Ministar državne imovine Goran Marić raspisao je natječaj kojim u zakup daje 15 nekadašnjih radničkih odmarališta iz BiH i Srbije.

U Gradcu na makarskoj rivijeri je čak 11 takvih nekretnina. Hrvatska očekuje barem 988.000 kuna godišnje od tih odmarališta iako im nije vlasnik. Vlasnici ili korisnici su bivša bosanskohercegovačka poduzeća, sindikati, a zajedničko je svim objektima da stoje zapušteni.

NOVE TRZAVICE SA SUSJEDIMA 'To je izvan pameti!': Marić u zakup daje odmarališta BiH...

U Agenciji za privatizaciju BiH već su izrazili negodovanje zbog ovog poteza jer istodobno i oni prodaju tri objekta koja Marić daje u zakup.

- To je jedino moguće rješenje. U BiH se ne mogu dogovoriti čija je to točno imovina, imaju različite presude i, dok oni to ne riješe, zakup je dobra ideja. Ulagači su već zainteresirani, a bit će još natječaja - podupire Marića načelnik Burić.

Na Jadranu su deseci bivših odmarališta iz Srbije i BiH. Države se nisu dogovorile o rješavanju tog problema. Marić je zato promijenio zakon i omogućio zakup za sve njih. Kratko nam je poručio da tako aktivira imovinu koja je zapuštena i opasna za građane.

Idi na 24sata

Komentari 113

  • Uragan_1 12.11.2018.

    Mislio sam da je ovaj čovjek pametniji ali zato iznenađuje nebulozama koje su van svake realnosti.

  • Uragan_1 12.11.2018.

    Prisjetite se da je uvjetovao Plenkiju dići ruku za pobjedu ali je tražio ministarsko mjesto. I bilo je gusto pa je Plenković izmislio ministarstvo koje do sada nismo imali. I eto iz izmišljenog ministar. izlaze izmišljene ideje. Dobro a reci ti nama sad ko će uzeti u koncesiju ili kupiti objekte koji pravno nisu Hr vlasništvo bez urednih papira i sveg ostalog da ne nabrajam.

  • Fighter for Justice 12.11.2018.

    Trebalo im je nakalemit komunalije i kada dostignu dug veči od vrijednosti nekretnina komunalija oduzeti i prodati da se namiri dug, sve je jednostavno samo treba imati inteligenc te to primjeniti

Komentiraj...
Vidi sve komentare