To je to što me zanima!

Marić o Valamaru: "Dosta je ucjena i pritisaka na Vladu"

Istaknuo je kako mu je nije jasna takva najava nakon što su i on i ministar turizma Gari Cappeli razgovarali s hotelijerima o porezu na nekretnine, za koji je ustvrdio da će se konačni sud znati u tjednima koji dolaze
Vidi originalni članak

Nakon što je hotelijerski lanac Valamar ovaj tjedan priopćio da odgađa investicije u smještajne objekte Pinia u Poreču i objekte planirane za 2018. zbog neizvjesne fiskalne politike za investitore u turizmu, u četvrtak je ispred Banskih dvora reagirao i ministar financija Zdravko Marić. Istaknuo je kako on ne vidi nikakve fiskalne neizvjesnosti te jasno poručio kako je dosta ucjena i pritisaka na Vladu. 

- Koje to fiskalne neizvjesnosti? Ova Vlada je uspjela konsolidirati javne financije i prvi put smo smanjili javni dug, smanjili smo porezno opterećenje za više od dvije milijarde kuna, poglavito u porezu na dobit i porezu na dohodak, a zadržali smo i sniženu stopu na organizirani smještaj. Stoga, ja ne vidim o kojoj oni fiskalnoj neizvjesnosti govore. Dosta je više tih ucjena i stalnih pritisaka na Vladu - poručio je Marić dodavši da, ako netko govori o fiskalnim neizvjesnostima, onda mora točno definirati što to znači.

- Pošalju takvu poruku i sad mi moramo objašnjavati javnosti i investitorima o fiskalnim neizvjesnostima u Hrvatskoj. Koje su to fiskalne neizvjesnosti - ponovno se upitao Marić.

Istaknuo je kako mu je nije jasna takva najava nakon što su i on i ministar turizma Gari Cappeli razgovarali s hotelijerima o porezu na nekretnine, za koji je ustvrdio da će se konačni sud znati u tjednima koji dolaze.


- Ne vidim što je novo u porezu na nekretnine u odnosu na njihovu primarnu odluku. U šestom mjesecu također je Zakon bio na snazi, kao što je i danas i nema nikakvih novosti - poručio je ministar financija.
 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • 44468444 07.09.2017.

    A ti Mariću nisi možda ucjenio cijeli turistički sektor kada si na početku turističke sezone im besprijekorno podigao stopu PDV-a sa 13% na 25% a???? Ti misliš da su svi senilni, da zaboravljaju a???? Bolje bi ti bilo da nestaneš što prije.

  • purgerica prva 07.09.2017.

    Bravo ministre!

  • ĐorđePatković 07.09.2017.

    zakoni se stalno mjenjaju zbog privatnih honorara i dnevnica kao i zarade od preprintavanja i pinke za isto , što skuplje to bolje ako ja učestvujem sa postotkom

Komentiraj...
Vidi sve komentare