To je to što me zanima!

Markić u videu: Znamo da se i SDP-ovcima prijeti otkazima

Željka Markić je rekla da znaju da su članovi SDP-a i drugih stranaka na vlasti izloženi pritiscima i da im se prijeti otkazima te ih poziva da glasuju po savjesti
Vidi originalni članak

Građanska inicijativa U ime obitelji objavila je u nedjelju na YouTubeu novi video s porukom Željke Markić za glasače i birače SDP-a. Markić kaže da im se javlja sve više glasača, pa i članova SDP-a i drugih stranaka na vlasti. Tvrdi kako se ljudi ispričavaju i da se osjećaju osramoćeni postupcima aktualne vlasti, govorom mržnje i nametanjem jednoumlja te iskorištavanjem političke moći protiv svih koji će na referendumu 1. prosinca glasati za brak kao zajednicu muškarca i žene.

- Znamo da ste i vi, članovi i glasači SDP-a i drugih stranaka na vlasti izloženi pritiscima. Znamo da se i vama prijeti otkazima. Znamo da vam se nameće stranačko jednoumlje. Brak, zajednica žene i muškarca, osnovica je obitelji, a obitelj je temelj ovog društva. I vi ste dio ovog društva, i vi ste odgovorni za ovo društvo. Zato, ne dajte se zastrašiti. Odmaknite se od stranačke pripadnosti i glasujte po svojoj savjesti - poručila je Markić.

Iz U ime obitelji su u nedjelju poslali i pismo zahvale koje su slali političkim strankama koje su podržale ustavnu zaštitu braka kao zajednice žene i muškarca. Od stranaka traže da njihovi članovi na stranicama U ime obitelji prouče argumente za i protiv ustavne zaštite braka te dodaju da je bitno u "okruženju jednostrane kampanje koju vodi aktualna vlada" pomoći ljudima da "donesu informiranu odluku".

Barišić: Glasujte za dvoje

Splitski nadbiskup Marin Barišić rekao je u nedjelju kako će za tjedan dana biti ispit zrelosti i svojevrsni test iz matematike, kada jedan više jedan ima više odgovora, dva, dvije, dvoje, rekao je i dodao da je dvoje točan odgovor, piše Slobodna Dalmacija

Na svim nedjeljnim misama diljem Hrvatske vjernicima je pročitan poziv Hrvatske biskupske konferencije da izađu na referendum i daju svoj glas “za” ustavnu kategoriju braka kao zajednice muškarca i žene.

Mi, biskupi HBK-a, pozivamo sve vjernike, kao i sve ljude dobre volje, da izađu na referendum te na pitanje: “Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca”, odgovore “za”. To je u skladu s općeljudskim i evanđeoskim vrijednostima te s tisućljetnom tradicijom i kulturom hrvatskoga naroda i većine drugih hrvatskih građana. A potvrdnim odgovorom na referendumsko pitanje ne ugrožavaju se drukčija osobna opredjeljenja,­ kažu hrvatski biskupi.

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić u svome je pismu poručio “neka ne bude nikoga tko bi propustio izaći na referendum” te da “svatko s ponosom i radošću zaokruži odgovor ‘za’, jer je to odgovor koji ispovijeda našu kršćansku vjeru, koji želi dobro našim obiteljima, djeci i novim naraštajima”.

Idi na 24sata

Komentari 884

  • 28.11.2013.

    Sama inicijativa je zastrašujuća, muškarci su u manjini, a najčešće oni siluju i tuku (žene, djecu, neistomišljenike) - hajdemo i njih izbaciti iz Ustava. Smatram, unatoč velikoj većini da je ova akcija suluda.

  • 28.11.2013.

    Josephe- "Svakome jasno.." je fraza koja nema baš puno smisla u argumentiranju. Svakome je bilo jasno da je Zemlja bila ravna ploča, svakome je bilo jasno da je Zemlja u središtu Svemira, Jasno je da su postojale vještice koje je trebalo kazniti jer su razmišljale drugačije od velike većine, da ne nabrajam dalje. Ustav ne štiti veliku većinu nego "SVE" građane društva. Nažalost štiti i one koji kradu - dok im se ne dokaže krivica, štiti one koji siluju i tuku dok im se ne dokaže krivica, štiti one koji ubiju dok im se ne dokaže krivica. Opet je u pitanju kondicional - Ako osoba drugačije spolne orijentacije nije nikome učinila ništa nažao, nema razloga da je Ustav ne štiti kao ostale građane.

  • forza_istria 26.11.2013.

    i hoću gospođo markić. i hoću. hvala što ste mi to vi rekli da glasujem po vlastitoj savjesti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare