To je to što me zanima!

Markicama spasili tisuće gladne djece diljem Afrike

UNOVČILI HOBI: Braća misionari sakupljaju sve što se može unovčiti da bi nahranili siromašne i osigurali im dom. Prodali su poštanske markice
Vidi originalni članak

Braća Ilija i Stjepan Dilber već 40 godina pomažu gladnoj djeci u Africi. Misionar Ilija (84), koji sad živi u isusovačkom staračkom domu u Zagrebu, pola života posvetio je siromašnima u Zambiji. Uz pomoć brata Stjepana (74), također redovnika, koji je sve te godine u Hrvatskoj sakupljao novac i slao ga u Afriku, sagradio je 20 crkava, 15 škola, više desetaka obiteljskih kuća i nekoliko bolnica te nahranio tisuće siromašnih.
- Brat Stjepan bio je i ostao most za financiranje misija. Bez njega ne bih uspio učiniti toliko toga dobroga - rekao je Ilija.
Brat Stjepan na razne načine pokušao je doći do novca za misije. Tijekom studiranja u Austriji dosjetio se kako iskoristiti pisma studenata iz mnogih država koji su živjeli u domu. Strpljivo je sakupljao bačene omotnice i skidao poštanske marke. Ubrzo je bratu u Zambiju poslao prvih 2000 kuna koje je zaradio prodavši sakupljene marke.
- Za to su se onda mogle sagraditi tri lijepe obiteljske kolibe. Otad sakupljam marke, no hobi sam proširio i na stare razglednice, stari novac, telefonske kartice i sve što mogu unovčiti - rekao je brat Stjepan, preko čijih je ruku dosad prešlo 50.000 markica.
Tko želi može im pomoći uplatama na račun u ZABA-i na ime Stjepan Dilber - Misijski ured Družbe Isusove, na broj 3223328815.

U AFRICI ZAPOSLILI 60 RADNIKA DA GRADE KUĆE
Brat Ilija u Zambiji je na glasu kao najdarežljiviji misionar. Siromašni radnici do njegova dolaska hranili su se miševima i zmijama, od kojih su imali teške grčeve. Zahvaljujući braći Dilber, sad svaki dan imaju pristojan ručak.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • stec 06.02.2010.

    bravo debili ,ima i u hrvatskoj siromašnih

  • predsjednik03 06.02.2010.

    oni su glava lanca za krijumčarenje djece iz Afrike

  • predsjednik03 06.02.2010.

    jadna ta djeca - kao grade crkve i kuće... jadne te curice

Komentiraj...
Vidi sve komentare