To je to što me zanima!

Marko Miljanić: Boli me rana Škabrnje, a s njom ću i umrijeti

Srpski agresor je prije 28 godina samo u jednom danu ubio 48 civila i 15 branitelja. Pokolji i progoni nastavljeni su idućih dana. Tijekom višegodišnje okupacije broj škabrnjskih žrtava povećao se na 86
Vidi originalni članak

Kolona sjećanja prošla je danas i Škabrnjom. Oko 15.000 ljudi odalo je počast braniteljima i civilima ubijenima u zvjerskom masakru u tom ravnokotarskome mjestu.

Srpski agresor je prije 28 godina samo u jednom danu ubio 48 civila i 15 branitelja. Pokolji i progoni nastavljeni su idućih dana. Tijekom višegodišnje okupacije broj škabrnjskih žrtava povećao se na 86. Ratni zapovjednik obrane Škabrnje Marko Miljanić ogorčen je što do sada nitko nije odgovarao za ovaj zločin, a boji se ni da neće.

KOMEMORACIJA 'Danas su žrtve Vukovara i Škabrnje u srcima svih vojnika'

- Nitko nije pitao što je Ratko Mladić radio tih dana oko Škabrnje, što je radio 9. kninski korpus - rekao Miljanić. Problem je, kaže, što hrvatsko pravosuđe ne želi procesuirati ratne zločince.

- Iza toga stoje sve moguće vlade. Ništa nije napravljeno. Boli me rana Škabrnje, s njom ću i umrijeti - rekao je Miljanić. Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević kaže da ne možemo biti zadovoljni da za taj zločin nitko nije odgovarao.

- Nadam se da će pravda kad-tad doći te da će oni koji su zaslužni za to i odgovarati - rekao je Krstičević.

PRIČA O PREKINUTOM DJETINJSTVU Josipa je dijete Škabrnje: 'Pred živima su otvarali crne vreće...'

Napomenuo je da su žrtve Škabrnje i Vukovara u srcima svih hrvatskih vojnika i da se sve žrtve Domovinskog rata ne smiju nikad zaboraviti. U Koloni sjećanja i mimohodu “Korak po korak“ bili su i 57 pripadnika 3. mehanizirane bojne Pauci te pripadnici 1. mehanizirane bojne Tigrovi, koji su tri dana hodali od Knina do Škabrnje.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • babinjak1980 18.11.2019.

    Šta su nam nacionalisti svih vrsta napravili!!!

  • Rosenrot 18.11.2019.

    Ne postoji opravdanje za koaliciju sa neprijateljem,ne postoji opravdanje za pometanje činjenica pod tepih tko su zločinci i neprocesuoranje istih. Ne postoji opravdanje zašto ti isti "domoljubi" i HDZ i SDP nisu tražili podatke o nestalima. Ne postoji opravdanje za već 30 godina istih laži na 18.11.!!! Slava svim poginulim braniteljima i djedu mog sina prvorođenog koji je dao život za obranu Vukovara.

  • Anonimus2017 18.11.2019.

    Pa naravno da te boli kada nisi kao svaki normalan zapovjednik a vrijeme evakuirao civile iz ratne zone

Komentiraj...
Vidi sve komentare