To je to što me zanima!

Markotić: Svi oni koji ne žele shvatiti da ovo nije bezazleni virus nanose štetu sebi i nama

Porast broja oboljelih mogao bi biti veliki teret za zdravstveni sustav koji je još pod kontrolom, no ako se ovako nastavi, ubrzo bi se mogla ponovno aktivirati zagrebačka Arena
Vidi originalni članak

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ i članica Stožera Alemka Markotić komentirala je nove mjere koje stožer planira poduzeti.

POGLEDAJTE VIDEO: Krunoslavu Capaku i obitelji prijetili smrću 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nitko nije zagovornik novog lockdowna, znamo koliko je to teška mjera. U prvom valu je bila opravdana, spasila nas je, sad svi moramo raditi da to toga ne dođe - rekla je za Dnevnik Nove TV. 

Komentirala je i one koji ne nose maske. 

- Svi koji ne žele shvatiti da ovo nije neki bezvezan virus, koji ne razmišljaju da mogu ugroziti druge, nanose štetu svima nama i na kraju sebi - dodaje.

NA RESPIRATORU 45 DANA Zagrepčanka Tajana (49): Triput sam umirala od korone. Sada sam u invalidskim kolicima...

Treba li kažnjavati nenošenje maski?

Na pitanje treba li ih kažnjavati, Markotić kaže da su ona i cijeli stožer za "beskonačne razgovore i uvjeravanja".

- Mislimo da svaki čovjek koji ima imalo razuma može shvatiti o čemu se radi, pogotovo kada pogleda današnje brojke i da s normalnim pristupom možemo dobiti i one koji još ne shvaćaju o čemu se radi - dodaje.

- Ako to neće ići, postoje i neke druge mjere - kaže profesorica, ali ističe kako je ona uvjerena da je velik broj ljudi odgovoran, no samo su se malo previše opustili.

RAST NOVOOBOLJELIH Đikić: Ključ borbe s pandemijom je više testiranja, odgovornost, točnost i jasna komunikacija

Ako se ovako nastavi, morat će se početi puniti šatori

Porast broja oboljelih mogao bi biti veliki teret za zdravstveni sustav koji je još pod kontrolom, no ako se ovako nastavi, ubrzo bi se mogla ponovno aktivirati zagrebačka Arena.

- Sustav je još pod kontrolom, međutim, nekoliko dana ovako velikih brojki za 10-ak dana će sigurno rezultirati velikim brojem oboljelih. Ako uzmemo Grad Zagreb u kojem je sad nekoliko dana najveći broj oboljelih, kapaciteti koje trenutno imamo u Klinici za infektivne bolesti i u KBC Dubrava koja je više od polovice puna, neće biti dostatni morat će se početi puniti šatori, a ne bih voljela razmišljati o onim scenama koje smo imali kad smo postavljali Arenu, samo prazna Arena, sjećate se kakav je učinak imala na sve nas - rekla je Markotić.

Idi na 24sata

Komentari 108

  • gonzo_1 10.10.2020.

    Daj ne kokodaci jer mi je zlo vise od tebe Berosa,Capaka i slicnih...

  • kažemja 10.10.2020.

    Profesorice Markotič, vi prosječno inteligentnim ljudima možete objasniti neke stvari ali onima drugima uzalud pričate. Oni i dalje vjeruju u neke teorije zavjere, ne žele cijepiti sebe ni djecu i time ugrožavaju sve ostale. A takvi prvi cvile i plaču i trče doktoru kad ih nešto zaboli.

  • Mell Gibson 09.10.2020.

    Da li svatko od zna kakve gene ima i kako će reagirati na bolest. Onima koji se sprdaju s ovom bolesti želim od sveg srca da im se dogodi ono što su znanstvene studije potvrdile: https://zimo.dnevnik.hr/clanak/dvije-odvojene-ali-slicne-studije-znanstvenici-otkrili-zasto-je-covid-19-za-neke-ljude-smrtonosan---621822.html

Komentiraj...
Vidi sve komentare