To je to što me zanima!

Maršalova 'zvijer': Daj 80.000 eura i vozi jahtu Josipa Broza

Brod je težak 150 tona, a od raspada Jugoslavije imala je nekoliko pomorskih nesreća. O ishodu javnog natječaja ovisi hoće li brod 43 godine od izlaska iz brodogradilišta Kraljevica biti uništen ili renoviran
Vidi originalni članak

Sagrađena je u brodogradilištu Kraljevica 1977. za potrebe Josipa Broza Tita, duga 34 metra, široka osam metara, s gazom na krmi od 1,5 metara, a mogla je primiti 40 gostiju uz 14 članova posade. Danas je Kraljevica već šest godina zatvorena nakon gotovo 300 godina povijesti, a jahta “Jadranka” prodaje se za 80.000 eura. Ako se kupac ne uspije pronaći, izrezat će je u otpad.

Vlada Republike Crne Gore prihvatila je nalaz sudskog vještaka koji je zaključio da brod koji su nekoć pokretala dva velika dizelska motora brzinom do 25 čvorova više nije u plovnom stanju. Kako bi bivša Titova jahta bila u stanju opet zaploviti, u nju bi trebalo uložiti toliko novca da to više ne bi bilo isplativo, zaključile su crnogorske državne vlasti i zato najmanja mediteranska, bivša jugoslavenska republika, jahti daje posljednju šansu da je netko kupi.

O ishodu javnog natječaja ovisi hoće li brod 43 godine od izlaska iz brodogradilišta Kraljevica biti uništen ili renoviran. Od raspada Jugoslavije u jahtu se nije ulagalo praktično ništa.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • MarijanMiloš 04.10.2018.

    Sve što podsjeća na tog crvenog nacistu i koljača treba izrezati. Dok su se komunistička djeca šepurila sa svojim djedovima i opljačkanim dobrima, ostali nisu nikad imali priliku upoznati svoje djedove i njihove obitelji.

  • jožek2 04.10.2018.

    E da se tim ili takvim brodom služio i koristio Tuđman nebi se davalo na dražbu već bi to odmah njegova obitelj prisvojila, a na državni trošak bi se uživalo i tulumarilo na toj jahti.

  • 04.10.2018.

    Ako je napravljen 77 ima 41 ne 43 godine

Komentiraj...
Vidi sve komentare