Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
18 komentara

Maršalova 'zvijer': Daj 80.000 eura i vozi jahtu Josipa Broza

Brod je težak 150 tona, a od raspada Jugoslavije imala je nekoliko pomorskih nesreća. O ishodu javnog natječaja ovisi hoće li brod 43 godine od izlaska iz brodogradilišta Kraljevica biti uništen ili renoviran

Foto: Pixsell
18 komentara

Sagrađena je u brodogradilištu Kraljevica 1977. za potrebe Josipa Broza Tita, duga 34 metra, široka osam metara, s gazom na krmi od 1,5 metara, a mogla je primiti 40 gostiju uz 14 članova posade. Danas je Kraljevica već šest godina zatvorena nakon gotovo 300 godina povijesti, a jahta “Jadranka” prodaje se za 80.000 eura. Ako se kupac ne uspije pronaći, izrezat će je u otpad.

Vlada Republike Crne Gore prihvatila je nalaz sudskog vještaka koji je zaključio da brod koji su nekoć pokretala dva velika dizelska motora brzinom do 25 čvorova više nije u plovnom stanju. Kako bi bivša Titova jahta bila u stanju opet zaploviti, u nju bi trebalo uložiti toliko novca da to više ne bi bilo isplativo, zaključile su crnogorske državne vlasti i zato najmanja mediteranska, bivša jugoslavenska republika, jahti daje posljednju šansu da je netko kupi.

O ishodu javnog natječaja ovisi hoće li brod 43 godine od izlaska iz brodogradilišta Kraljevica biti uništen ili renoviran. Od raspada Jugoslavije u jahtu se nije ulagalo praktično ništa.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message