To je to što me zanima!

Marta Dassu u Zadru: Moramo razbiti lanac trgovine ljudima

Zamjenica ministrice vanjskih poslova Italije u Zadru je otvorila talijanski vrtić. Komentirala je tragične smrti ilegalaca na otočiću Lampedusi
Vidi originalni članak

Marta Dassu, zamjenica ministrice vanjskih poslova Italije u subotu je u Zadru komentirala najnovija tragična događanja na otočiću Lampedusi, najavljujući mjere koje njezina vlada sprema zajedno s Europskom unijom. 

- To je humanitarna drama i izazov za čitavu Europu. A odgovor može biti samo zajednički europski -  rekla je zamjenica talijanske šefice diplomacije. Dodala je kako je talijanski premijer Enrico Letta od svojih europskih kolega zatražio da se što prije razgovara o toj problematici. 

- Prva mjera koja će se provesti je jačanje rada europske agencije za sigurnost vanjskih granica FRONTEX-a, što neće biti dovoljno, jer je to samo prva mjera sprječavanja ulaska ilegalnih imigranata. Zasigurno će trebati puno vremena da se to riješi, jer su velike imigracijske struje stvorili ratovi, bijeda i nerazvijenost. Iznimno je važno razbiti lanac ilegalnih prelazaka, jer se tu radi i o kriminalu i trgovini ljudima - rekla je Marta Dassu, koja je u Zadar došla otvoriti talijanski dječji vrtić.  

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ecolozzi 13.10.2013.

    Samo da ne skuže kako treba preći na drugu obalu i preko Jadranskog mora u EU jer smo onda mi naježili.Onda će ove migracije prostitutki preko Crne Gore i Albanije i kadkad preko našeg juga biti mala beba za to.

  • nevertikala 12.10.2013.

    eto, na sto se svodi njihov odgovor. napraviti jos jacu tvrdjavu od europe. kao da onaj otac koji s djecom krene na taj samoubilacki put o tome razmislja.

  • kung fu panda 12.10.2013.

    švercerima ljudi uvesti smrtnu kaznu i smanjiti će se drastično

Komentiraj...
Vidi sve komentare