To je to što me zanima!

Martinčević: U Pusić je rastao strah od Čačićeva povratka...

Stranka kojoj je Radimir Čačić ostavio četiri ministra i 14 zastupnika svojim se potezima dovela na 2,3 posto. To više nije rejting. To je statistička pogreška
Vidi originalni članak

Express: S Radimirom Čačićem osnivate Narodnu stranku reformista. Kakav će biti program stranke?

Budući da svakodnevno primamo upite članova HNS-a, ali i mnogih nezadovoljnih građana, odlučili smo formalizirati inicijativu za osnivanje nove političke stranke. Program stranke je u izradi. Želimo osnovati stranku koja će slušati građane i baviti se stvarnim problemima. Naglasak političkog djelovanja bit će na gospodarstvu, želja nam je pokazati i potvrditi da je politika mjerljiva disciplina.

Express: Rejting HNS-a je s četiri pao na 2,3 posto. Kako to objašnjavate?

Građani su prepoznali sve ono o čemu smo mi govorili - jednu krajnje nepoštenu i nemoralnu politiku u vođenju stranke, ali i potpuno nesnalaženje u vođenju države i u realizaciji programa. Posljedica je nikad gori rejting HNS-a. Stranka kojoj je Čačić ostavio četiri ministra u Vladi i 14 zastupnika u Saboru svojim se potezima dovela u situaciju da su je po rejtingu prešle sve političke opcije na hrvatskoj političkoj sceni. To više nije rejting. To je statistička pogreška.

Express: Kad ste s Čačićem dogovorili osnivanje nove stranke?

Nakon javnih istupa Vesne Pusić u kojima je jasno poručila, bez obzira na to što nijedno tijelo stranke o tome nije odlučivalo, a članove se nije željelo pitati, da će se Čačića onemogućiti da se kandidira u stranci, postalo je jasno da će HNS biti prva stranka u kojoj će se ukinuti čak i demokratska forma. Prvi put lider jedne stranke javno izjavljuje da nema snage ni hrabrosti provjeriti svoju podršku u stranci na tajnim izborima, što je jedino moglo značiti eliminaciju suparnika u trenutku kada ne može ni djelovati niti govoriti. Nije bilo hrabrosti čak niti da ga se pogleda u oči i zatraži njegov stav, jer bi tada nestalo i mogućnosti samozavaravanja.

>>>Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 39

  • purgerica prva 05.04.2014.

    Senzacija: Vijest se zapravo čini kako spas za Hrvatsku, no do realizacije nečijih želja je dug put. Da stvar bude nevjerojatnija, budu li se svjetski moćnici odlučili da nakon osam muškaraca na čelu svjetske organizacije konačno dođe žena, Vesni Pusić bi ozbiljna protukandidatkinja mogla biti Kolinda Grabar Kitarović koja već ima zavidnu diplomatsku karijeru na mjestu pomoćnice glavnog tajnika UN-a, što je jedan od osnovnih preduvjeta za najprestižniju funkciju u UN-u. Iako se čini kao prvotravanjska šala, ipak nije. Iz krugova bliskih Hrvatskoj narodnoj stranci "procurila" je vijest kako se njihova čelnica planira kandidirati za najprimamljiviju diplomatsku funkciju na svijetu. I što je najzanimljivije – nije bez izgleda.

  • dvorska luda 05.04.2014.

    ova Martinčević isto nije baš ''čista'' pogled sve govori...ako ćemo biti realni, HNS sa ili bez Čačića propada...Čačić je prošlost ! neće njegova nova stranka imati uspjeha ! niti Pusić, niti Čačić nisu figure koje bi mogle dati nešto novo...bolje, nemaju plan, niti program, jer da imaju već bi ga davno prezentirali i pomogli nam svima...

  • urssus 05.04.2014.

    Živio Radimir Čačić!

Komentiraj...
Vidi sve komentare