To je to što me zanima!

'Martine, molim te, probudi se iz kome, mi te trebamo'

KOBNA IGRA: Martin (8) se igrao s prijateljima. Penjao se po betonskim blokovima. Urušili su se, a dječak je pao na pod. Ima teške ozljede glave
Vidi originalni članak

Martin Lozančić (8) nakon igre u Ulici Matije Gupca u Brdovcu ima teško nagnječenje i krvarenje u mozgu. Bori se za život u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu. Naime, u subotu se oko podne nedaleko od svoje kuće družio s grupom djece. Kao i inače okupljali su se u krugu poduzeća AS-Metal. Vlasnik tvrtke je na neograđenom zemljištu ostavio velike količine građevinskog materijala. Martinu je lopta otišla na nezaštićene betonske blokove za krov poredane jedan na drugome, visine do metar i pol. Kako bi došao do lopte, Martin se odlučio popesti. Blokovi su teški više od 50 kilograma.
- Zakoračio je na prvi blok i potom se sve strovalilo na njega. Udario je glavom u asfalt. Brzo smo pozvali roditelje - govore dječaci koji su bili s Martinom. Do dječaka je prvi došao susjed Krunoslav Babić (35).
- Bio je cijeli izlomljen, a lokva krvi bila mu je ispod glavice. Nisam ga htio dirati da ga još više ne ozlijedim. Samo je vrisnuo: ‘Boli me, boli’, a onda ostao bez svijesti- prisjeća se. Odmah su pozvali i dječakova oca koji je mislio da je mališan ozlijedio koljeno.
- Martin je rijetko tamo išao jer više voli travu i nogomet. Htio se pohvaliti prijateljima da ima novu loptu. Sad je u bolnici i bori se za život. Supruga i ja imamo još dvije kćeri, ali maleni mi se posebno uvukao pod kožu. Puno vremene provodimo zajedno i u šoku sam. U komi je, na aparatima. Molimo se da preživi. Mora se boriti. Mi ga trebamo - kroz suze i drhtavim glasom rekao je otac Marijan Lozančić.

VLASNIKA SU SUSJEDI UPOZORAVALI DA ZAŠTITI MATERIJAL
Susjed Babić, koji je prvi došao do dječaka, kaže da je nekoliko puta vlasniku rekao da ogradi gradilište. Susjed Zlatko Zubak (29) pokazuje kako se i njegov sin često igrao pokraj blokova.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • plavuša13 30.05.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • promil 30.05.2010.

    Sudbina. Poznajem vrlo dobro stvarnost. Obitelj stradalog djeteta vrlo brižna obitelj. Vlasnik poduzeća predivna osoba koja se nije htjela zamjeriti roditeljima djece koja su se tamo već duže vrijeme igrala nemajući drugog prostora za igru, i dogodi se kobna nesreća. Dragi Martine, želim ti da ozdraviš i da se vratiš u zagrljaj svojih najmilijih.

  • vemi 30.05.2010.

    \"Supruga i ja imamo još dvije kćeri, ali maleni mi se posebno uvukao pod kožu.\"..... hmmm..... ipak ću ostati bez komentara, pa neka ostali protumače kako žele. Ja već jesam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare