To je to što me zanima!

'Masakr čvoraka' u Rimu: Ptice umrle od šoka zbog pirotehnike

Stotine ptica umrle u u Rimu te su njihova tijela bila na ulicama glavnog grada Italije nakon pucnjave pirotehnike za Novu godinu. Društvo za zaštitu životinja to je nazvalo 'masakrom'
Vidi originalni članak

Ne može se sa sigurnošću utvrditi razlog, ali ceste u talijanskom glavnom gradu su nakon novogodišnje noći prepune mrtvih tijela ptica, uglavnom čvoraka. Međunarodna organizacija za zaštitu životinja kaže kako je to najvjerojatnije posljedica korištenja pirotehnike.

- Moguće da su umrle od straga. Mogu poletjeti i međusobno se sudariti, udariti u prozore ili električne žice. Ne zaboravimo da mogu umrijeti i od srčanog udara - ističe Loredana Diglio, glasnogovornica spomenute udruge.

Talijani su zatražili zabranu prodavanja pirotehnike za sobnu upotrebu zbog prijetnje životinjama.

- Kako bi minimalizirali utjecaj pirotehnike na ptice, preporučujemo organizatorima da izbjegavaju korištenje raketa i petardi u područjima blizu osjetljivih područja u kojima su životinje poput prirodnih rezervata te mjesta mjesta za gniježđenje i noćenje divljih ptica.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • Hrvat za Hrvate 02.01.2021.

    5 G mreza je postavljena bas u RIMU a sad se raspitajte od kad je ukljucen pa onda ove nebuloze sa pucnjavom okacite na vjesalicu.

  • POTPEC 02.01.2021.

    Nažalost koliko smo uništili prirode, a s tim i staništa određenih životinja, kao i mnoge uništili nije nikakvo čudo od ovog pomora čvoraka. U prirodi kako za čovjeka, tako i životinje imaju svoj hranidbeni lanac preživljavanja, kao i održavanje broja jedinki.  Kad uništimo samo jedno stanište jedne životinje, automatski diramo i u druga staništa.  I dok to ne shvatimo, životinje će minjati staništa, ali i masovno ugibati.

  • ljutko 02.01.2021.

    Tako je i nama bolesnim kad se puca, trzamo se na svaku petardu

Komentiraj...
Vidi sve komentare