To je to što me zanima!

Brkić 'nagazio' Plenkovića pa otkrio: 'Nosići su mi prijatelji'

U intervjuu za NovuTV Milijan Brkić je otkrio da će se kandidirati za potpredsjednika HDZ-a jer 'nije rođen da vječno bude zamjenik predsjednika'. Otvoreno je napao premijera Andreja Plenkovića...
Vidi originalni članak

Ja sam se do sada kandidirao za funkcije na kojima sam i prošao. Kandidirat ću se za funkciju potpredsjednika HDZ-a. Dugo sam razmišljao o tome. Nisam rođen da vječno budem zamjenik predsjednika HDZ-a. U ovom trenutku moj prijatelj i gradonačelnik Vukovara se kandidira za mjesto zamjenika. To je moj obol toj suradnji. Tako smo se dogovorili. On će ići za zamjenika, a ja za potpredsjednika, otkrio je Milijan Brkić odmah na početku intervjua za NovuTV, na pitanje za koju će se funkciju kandidirati na nadolazećim unutarstranačkim izborima u HDZ-u. 

ALI ZATO VOZI HARLEY 'Vaso beskućnik': Bivšoj ženi ostavio stan i živi s bratom

Na pitanje znači li to da će biti u timu Mire Kovača, Brkić je rekao da je on 'u timu HDZ-a'. 

- Što tiče svrstavanja, meni je žao što je Andrej Plenković išao u smjeru formiranja timova i smjeru podjela stranke što nije dobro. Mi svi zajedno moramo uključiti sve kapacitete i ljude za dobrobit države i stranke. HDZ se mora vratiti na pobjednički put. Podržavam opciju Mire Kovača i Ivana Penave što se tiče politika.

Kad je rekao da treba 'dite vratiti materi', Brkić je rekao da je mislio da 'HDZ treba vratiti članstvu'. 

- Mislio sam na vraćanje one emocije. Na žalost kada osjetite da jedna velika količina članstva šuti onda je to alarm za uzbunu. Odluka o Istanbulskoj je bila točka prijeloma, to nam nije trebalo. Nasilje prema ženama se mora puno efikasnije riješiti, pojasnio je. 

'Dva puta smo izgubili izbore'

- Plenković pliva kao riba u vodi u Bruxellesu, Vlada vrlo dobro radi svoj posao. Što se tiče odlučnosti, brzine, hrabrosti u donošenju odluka to mu nedostaje. Nikad nisam komunicirao te stvari, ali sada ću ih iskomunicirati. Mislim da je potrebno odlučnije i jače donositi odluke. Kao predsjednik HDZ-a, nažalost on je unutar stranke okružen ljudima koji kao prvo nemaju legitimitet izborni. Što se tiče baze, s druge strane stvorio je kult obožavanja stranačkog vođe, to nije dobro. Vođa mora uključiti sve potencijale stranke. Svakom članu se treba dati na važnosti, ne možemo nikoga zvati irelevantnim.

- Svi takvi lideri ako se nisu uključili ljudima koji imaju integritet, da tako neće daleko. Dva puta smo izgubili izbore. Očito naši članovi i birači  pokazuju da nešto ne štima.

TOMISLAV KLAUŠKI Oni bi rušili Plenkovića. A tko je od njih bolji od Plenkovića?

'Ne može ići s liberalnim politikama'

Što ako Andrej Plenković ponovo dobije unutarstranačke izbore?

- To onda treba poštivati. Treba mu čestitati, samo se nadam da će on promijeniti obrazac i način upravljanja strankom gdje će kod donošenja odluka uključiti malo širu bazu. Drago mi je da je shvatio nakon tri i pol godine, da ne može ići s liberalnim politikama. Ako pogledate njegov tim koji je on formirao, kako to da mu sada pašu članovi HDZ-a koji su više desne orijentacije, a ne njegovi najbliži suradnici poput Božinovića.

- Ako mu je on najbliži suradnik, trebao je njega staviti na listu, pa da se vidi koja mu je snaga unutar članstva. Ne možete govoriti da ćete promijeniti HDZ, a onda da bi se približili desnom krilu, sada to Plenković želi prevenirati i želi postaviti ljude koji mu nisu najbliži suradnici.

Komentirao aferu Nosić i GUP

Brkić je komentirao i aferu Anite Nosić i njenog stana koji je kupila putem APN-a, što je razotkrio 24sata.

- Obitelj Nosić su moji dugogodišnji prijatelji. Što bih ja to trebao skrivati? A s tim konkretnim stanom i APN-ovima nikakve konkretne veze nemam. Ako se dobro sjećate prije mene se vodila velika hajka prije godinu i pol dana, a kad je sve završilo nitko mi se nije ni ispričao. Zato nemojte nikome suditi unaprijed. 

STAN UZ POTICAJE Afera HDZ-ove načelnice Nosić ide na Povjerenstvo i na DORH

Što se prijedloza GUP-a u Zagrebu tiče, Milijan Brkić je rekao da je on od početka bio protiv. 

- Ja nisam protiv razvoja grada Zagreba, ali GUP treba biti u interesu grada Zagreba i njegovih građana. Što se tiče koalicije s Bandićem, to je izbor zagrebačkog HDZ-a i ja ih u tome podržavam....

Homoseksualcima ne bi dao da posvajaju djecu

- Dijete se treba odgajati u krugu majke i oca. Ja imam puno prijatelja homoseksualne orijentacije, ali ne bih im dao da posvajaju i udomljavaju djecu. Država mora napraviti sve da se procedura udomljavanja i zbrinjava djece u obiteljima napravi brže, rekao je Brkić. 

Opširnije uskoro...

 

Idi na 24sata

Komentari 446

  • HDZ-SDP smeća, lopovi 10.02.2020.

    Vaso je dosljedan, Nosići su podastrali ćerku, da je svi rokaju pa sad neka netko kaže da nije zaslužila stan

  • yocko 10.02.2020.

    Plenki i Vaso jedino u bosni mogu dobiti izbore u HR više nikada.

  • ina67 10.02.2020.

    A gle oni se čude da su izgubili izbore, a jasno govore o prijateljima koji su u aferama i u mjesto da se počne sankcionirati još se hvale kako su prijatelji, e pa to je razlog gubljenja izbora; Ne vidim, ne čujem, nismo znali itd.

Komentiraj...
Vidi sve komentare