Obavijesti

News

Komentari 446

Brkić 'nagazio' Plenkovića pa otkrio: 'Nosići su mi prijatelji'

Brkić 'nagazio' Plenkovića pa otkrio: 'Nosići su mi prijatelji'
1

U intervjuu za NovuTV Milijan Brkić je otkrio da će se kandidirati za potpredsjednika HDZ-a jer 'nije rođen da vječno bude zamjenik predsjednika'. Otvoreno je napao premijera Andreja Plenkovića...

VIDEO

Ja sam se do sada kandidirao za funkcije na kojima sam i prošao. Kandidirat ću se za funkciju potpredsjednika HDZ-a. Dugo sam razmišljao o tome. Nisam rođen da vječno budem zamjenik predsjednika HDZ-a. U ovom trenutku moj prijatelj i gradonačelnik Vukovara se kandidira za mjesto zamjenika. To je moj obol toj suradnji. Tako smo se dogovorili. On će ići za zamjenika, a ja za potpredsjednika, otkrio je Milijan Brkić odmah na početku intervjua za NovuTV, na pitanje za koju će se funkciju kandidirati na nadolazećim unutarstranačkim izborima u HDZ-u. 

'Vaso beskućnik': Bivšoj ženi ostavio stan i živi s bratom
'Vaso beskućnik': Bivšoj ženi ostavio stan i živi s bratom

Na pitanje znači li to da će biti u timu Mire Kovača, Brkić je rekao da je on 'u timu HDZ-a'. 

- Što tiče svrstavanja, meni je žao što je Andrej Plenković išao u smjeru formiranja timova i smjeru podjela stranke što nije dobro. Mi svi zajedno moramo uključiti sve kapacitete i ljude za dobrobit države i stranke. HDZ se mora vratiti na pobjednički put. Podržavam opciju Mire Kovača i Ivana Penave što se tiče politika.

Kad je rekao da treba 'dite vratiti materi', Brkić je rekao da je mislio da 'HDZ treba vratiti članstvu'. 

- Mislio sam na vraćanje one emocije. Na žalost kada osjetite da jedna velika količina članstva šuti onda je to alarm za uzbunu. Odluka o Istanbulskoj je bila točka prijeloma, to nam nije trebalo. Nasilje prema ženama se mora puno efikasnije riješiti, pojasnio je. 

'Dva puta smo izgubili izbore'

- Plenković pliva kao riba u vodi u Bruxellesu, Vlada vrlo dobro radi svoj posao. Što se tiče odlučnosti, brzine, hrabrosti u donošenju odluka to mu nedostaje. Nikad nisam komunicirao te stvari, ali sada ću ih iskomunicirati. Mislim da je potrebno odlučnije i jače donositi odluke. Kao predsjednik HDZ-a, nažalost on je unutar stranke okružen ljudima koji kao prvo nemaju legitimitet izborni. Što se tiče baze, s druge strane stvorio je kult obožavanja stranačkog vođe, to nije dobro. Vođa mora uključiti sve potencijale stranke. Svakom članu se treba dati na važnosti, ne možemo nikoga zvati irelevantnim.

- Svi takvi lideri ako se nisu uključili ljudima koji imaju integritet, da tako neće daleko. Dva puta smo izgubili izbore. Očito naši članovi i birači  pokazuju da nešto ne štima.

Oni bi rušili Plenkovića. A tko je od njih bolji od Plenkovića?
Oni bi rušili Plenkovića. A tko je od njih bolji od Plenkovića?

'Ne može ići s liberalnim politikama'

Što ako Andrej Plenković ponovo dobije unutarstranačke izbore?

- To onda treba poštivati. Treba mu čestitati, samo se nadam da će on promijeniti obrazac i način upravljanja strankom gdje će kod donošenja odluka uključiti malo širu bazu. Drago mi je da je shvatio nakon tri i pol godine, da ne može ići s liberalnim politikama. Ako pogledate njegov tim koji je on formirao, kako to da mu sada pašu članovi HDZ-a koji su više desne orijentacije, a ne njegovi najbliži suradnici poput Božinovića.

- Ako mu je on najbliži suradnik, trebao je njega staviti na listu, pa da se vidi koja mu je snaga unutar članstva. Ne možete govoriti da ćete promijeniti HDZ, a onda da bi se približili desnom krilu, sada to Plenković želi prevenirati i želi postaviti ljude koji mu nisu najbliži suradnici.

Komentirao aferu Nosić i GUP

Brkić je komentirao i aferu Anite Nosić i njenog stana koji je kupila putem APN-a, što je razotkrio 24sata.

- Obitelj Nosić su moji dugogodišnji prijatelji. Što bih ja to trebao skrivati? A s tim konkretnim stanom i APN-ovima nikakve konkretne veze nemam. Ako se dobro sjećate prije mene se vodila velika hajka prije godinu i pol dana, a kad je sve završilo nitko mi se nije ni ispričao. Zato nemojte nikome suditi unaprijed. 

Afera HDZ-ove načelnice Nosić ide na Povjerenstvo i na DORH
Afera HDZ-ove načelnice Nosić ide na Povjerenstvo i na DORH

Što se prijedloza GUP-a u Zagrebu tiče, Milijan Brkić je rekao da je on od početka bio protiv. 

- Ja nisam protiv razvoja grada Zagreba, ali GUP treba biti u interesu grada Zagreba i njegovih građana. Što se tiče koalicije s Bandićem, to je izbor zagrebačkog HDZ-a i ja ih u tome podržavam....

Homoseksualcima ne bi dao da posvajaju djecu

- Dijete se treba odgajati u krugu majke i oca. Ja imam puno prijatelja homoseksualne orijentacije, ali ne bih im dao da posvajaju i udomljavaju djecu. Država mora napraviti sve da se procedura udomljavanja i zbrinjava djece u obiteljima napravi brže, rekao je Brkić. 

Opširnije uskoro...

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 446
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.