To je to što me zanima!

Matanić drhtavim glasom tvrdio u sudnici da je nevin

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Prvookrivljeni za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića je u sudnici Županijskog suda tvrdio da je nevin te da su ga izigrali USKOK i policija
Vidi originalni članak

Nisam kriv, a to dobro znaju i policija i USKOK i SOA. Osjećam se izigranim i kriv sam jer sam dopustio da me se izigra. Ispao sam ovca. Odlučio sam govoriti jer nemam što skrivati. Svi su mi govorili da se nemam što bojati, a Tihomir Kralj iz policije prenio mi je osobnu poruku Mladena Bajića da surađujem pa ću dobiti status svjedoka, započeo je u srijedu prvookrivljeni Robert Matanić svoju obranu. Nešto prije 8.30 sati policija je na zagrebački Županijski sud dovezla četvoricu optuženih za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića. Iz dva crna kombija izašli su bratići Robert (33) i Luka Matanić (26), Amir Mafalani (28) te Slobodan Đurović (56). Pod policijskom pratnjom uveli su ih na stražnji ulaz suda. Zamjenik ravnatelja USKOK-a Slobodan Šašić počeo je čitati optužnicu u 9.34 sati. Svi optuženi izjasnili su se da nisu krivi. Matanić je izjavio da je dao lažni iskaz policiji prema naputku tadašnjeg odvjetnika Zvonimira Zebeca, koji mu je rekao da surađuje.
- U priči koju sam napisao USKOK-u, a koja je lažna, osim Milovanovića i Gudurića kao izvršitelje, naveo sam kao moguće naručitelje Zagorca, Subotića, Đurovića i Jocu. Posjetio me ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan i rekao da ću dobiti status svjedoka ako budem tako govorio i na sudu - nastavio je prvookrivljeni Matanić svoju priču na rubu suza.
Rekao je kako je krunski svjedok sitni lopov, kradljivac, patološki lažljivac i ovisnik o heroinu, koji bi i svoju majku prodao.
- Da je policija provjeravala njegov iskaz, vidjeli bi da je lažan - rekao je Matanić.

NASTAVAK ČITAJTE OVDJE



JEDINOME MU OSTAVILI LISICE
Robertu Mataniću stavili su lance na nogama jer je iz pritvora pokušao poslati pismenu poruku u kojoj je tražio likvidaciju krunskog svjedoka. Zbog toga je za njega procjena sigurnosti drugačija nego za druge optuženike. Sutkinja je upozorila da bi mu se mogli pridružiti i drugi ako pokušaju ometati suđenje. 

PODRUGLJIVO SE SMJEŠKAO
Amir Mafalani oslao je e-mail SOA-i u kojoj je naveo da zna atentatore na Pukanića i Franića. U dva druga postupka sude mu zbog prevara.

POSVUDA SLIJEDI STARIJEG BRATIĆA
Luka Matanić bio je s bratićem Robertom u bugarskim zatvorima početkom 2000-ih. Sumnjičili su ih da su s još 10 Hrvata ubijali za mafiju. Terete ga za praćenje Pukanića i logističku podršku ubojicama.

IMAO JE OKO 10 MILIJUNA EURA
Slobodan Đurović rekao je sutkinji da živi još sto godina ne bih stigao sve potrošiti. Potužio se da slabo čuje.

PUKANIĆEV OTAC VIŠE NE ŽELI BITI NA SUĐENJU...
Otac i sestra Ive Pukanića u sudnici su se prvi put suočili s optuženicima. Otac je obranu Roberta Matanića slušao u nevjerici vrteći glavom. Rekao je kako više neće dolaziti.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • oaf 04.02.2010.

    od svega toga i njih mi je žao Franjića o kojem se najmanje priča . . .dok ostatak njih nije zaslužio medisku pažnju tako ni boravak u Hr . . .

  • oaf 04.02.2010.

    Slobodan Đurović . . .ufff koja sirovina . . .

Komentiraj...
Vidi sve komentare