To je to što me zanima!

Matanić: Uskok me izigrao obećavši da ću biti svjedok

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Suđenje stoljeća: Osumnjičene su doveli na Sud oko 8.30 sati. Robert Matanić jedini je imao lisice na nogama jer je pokušao nešto poslati iz pritvora
Vidi originalni članak

Nisam nimalo kriv, a to dobro zna i policija, USKOK i SOA. Osjećam se izigrano i kriv sam zato što sam dopustio da me se izigra. Odlučio sam govoriti jer nemam što skrivati. Svi su mi govorili da se nemam što bojati, a Tihomir Kralj mi je prenio osobnu poruku od Mladena Bajića da surađujem pa ću dobiti status svjedoka, započeo je prvookrivljeni Robert Matanić svoju obranu nakon desetominutne pauze koju mu je odobrila sutkinja Ivana Kršul kako bi se konzultirao sa svojim odvjetnikom. Matanić je izjavio da je dao lažni iskaz policiji po naputku svog tadašnjeg odvjetnika Zvonimira Zebeca koji mu je rekao da surađuje.
- U priči koju sam napisao USKOK-u, a koja je lažna, osim Milovanovića i Gudurića kao izvršitelje, naveo sam kao moguće naručitelje Zagorca, Subotića, Đurovića i Jocu. Posjetio me Dinko Cvitan i rekao mi da ću dobiti status svjedoka ako budem tako govorio i na sudu - nastavio je Matanić svoju priču na rubu suza. Rekao je kako je zaštićeni svjedok sitni lopov, kradljivac, patološki lažljivac i ovisnik o heroinu koji bi i svoju mamu prodao.
- Da je policija provjeravala njegov iskaz vidjeli bi da je lažan - kazao je Matanić. Za drugog svjedoka, Dušana Ercega, rekao je kako je šarlatan i klošar te dodao da mu je jasno kako ovdje nikoga ne zanima istina o ubojstvu Pukanića.
- Da li vi mislite da smo mi svi maloumni i da bi ostali živjeti ovdje i zabavljati se da smo to zaista učinili. Toliki idiot zaista nisam pa da bi takav motor ustupio bilo kome i onda čekao da me uhite. Nakon svega što sam doživio jasno mi je da sam ispao totalna ovca. Ne želim sada odgovarati na ničija pitanja i predajem svoje bilješke koje želim da postanu dio sudskog spisa - rekao je Matanić i zatražio da se ispitaju odvjetnik Zebec, Dinko Cvitan iz USKOK-a i bivši ravnatelj PNUSKOK-a Tihomir Kralj.  Nakon toga pročitali su njegova dva iskaza koje je dao policiji i istražnom sucu, a u kojima stoji kako su Gudurić i Milovanović došli u Zagreb, iznajmili stan te tražili automobile i motore, ali da on nije ništa znao o tome. Nadalje piše da u vrijeme atentata nije bio niti blizu mjesta događaja, već je da je bio sa svojom djevojkom u jednoj autokući u Folnegovićevom naselju. Milovanović mu je rekao da je Pukanićevo ubojstvo naručio netko iz Zagreba preko čovjeka iz Beograda. Nakon čitanja iskaza, Matanić je rekao da ostaje pri tim izjavama.
Nešto prije 8.30 sati policija je na zagrebački Županijski sud dovela četvoricu optuženih za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića. Iz dva crna kombija izašli su bratići Robert (33) i Luka Matanić (26), Amir Mafalani (28) te Slobodan Đurović (56) koje su pod policijskom pratnjom uveli na stražnji ulaz Suda. Robertu Mataniću jedinom su ostavili lisice na nogama jer je ranije pokušao nešto poslati iz pritvora i tako prekršio Zakon o kaznenom postupku i povjerenje Suda. Zamjenik ravnatelja USKOK-a, Slobodan Šašić počeo je čitati optužnicu u 9.34 sati. Svi optuženi izjasnili su se da nisu krivi. Kada su pitali Slobodna Đurovića da se očituje o ukupnoj vrijednosti svoje imovine on je kazao: 'Da živim sto godina ne mogu je potrošiti. Imam oko 10 milijuna eura'.
- To nije odgovor - kazala mu je sutkinja Kršul. Na to je dodao kako posjeduje trgovačka društva, zemljišta, dionice i građevinske tvrtke. Njegova rodbina također je angažirala i odvjetnicu iz Pariza koja suđenje prati iz publike. Odvjetnik Bojana Gudurića, koji se u ponedjeljak navečer predao policiji u Banjoj Luci, zatražio je da se početak suđenja odgodi dok se njega ne izuči Hrvatskoj, ali je sutkinja to odbila.

>>> NASTAVAK ČITAJTE OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 16

  • no limit_137 03.02.2010.

    dobro possesed onda se prvo poseri sebi u usta i onda votidi u posranu majcicu srbijicu

  • smokey 03.02.2010.

    tko je pokrao koga, tko od njih vjeruje u Boga...?

  • marshal 03.02.2010.

    kaj se ovaj kardinal preserava s lovom da je stvarno financijski neovisan nikad se nebi upleo u ovakve radnje,sva ta lova je od Joce ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare