To je to što me zanima!

Pronašli su Mateju (17) koja je pobjegla sa tek rođenim sinom

Mateja je rodila dječaka iz veze sa Stankom (25). Par i beba su živjeli u teškim uvjetima pa je Centar za socijalnu skrb htio dječaka smjestiti u udomiteljsku obitelj
Vidi originalni članak

Iz PU Koprivničko-križevačke doznajemo kako su pronašli Mateju koja je zajedno sa svojom jednomjesečnom bebicom i dečkom Stankom Ž. (25) nestala prije nekoliko dana. Ona, dječačić i Stanko smješteni su na sigurno. Iz policije nisu željeli reći gdje se par trenutno nalazi i gdje su ih točno našli.

Glasnogovornik PU Koprivničko-križevačke, Dražen Laljek je kazao kako je policija nakon zahtjeva Centra u petak provela asistenciju Centru. 

- Nakon što nisu nađeni na adresi na koprivničkom području utvrdili smo gdje se oni nalaze i o tome izvijestili Centar za socijalnu skrb u Koprivnici. Obitelj je van područja Koprivničko-križevačke županije - kazao je Laljek. Dodajući da je daljnji postupak u nadležnosti Centra. 

Djevojka je prije mjesec dana rodila dječaka iz veze sa Stankom Ž. (25). Zbog teških uvjeta u kojima su Stanko, maloljetna Mateja i njihova beba živjeli proteklih mjesec dana, nadležni Centar za socijalnu skrb htio je bebu smjestiti u udomiteljsku obitelj. No Mateja na to nije htjela pristati.

- Najsretnija bih bila kada bih mogla vidjeti kćer i unuka ili da ih barem čujem - kazala nam je Katica Vugrin (46) iz Glogovca kraj Koprivnice, koja je bila očajna zbog kćerina nestanka.

- Sredinom prošlog tjedna rekla je kako ne da dijete. Zaprijetila je da će otići i svoju prijetnju ostvarila. Pobjegla je sa Stankom i bebom i nitko ne zna gdje su sad - govori uplakana majka Katica koju je cijela situacija toliko potresla da su je hitno morali prebaciti u koprivničku bolnicu.

>>> Više čitajte u utorak u 24sata!

Idi na 24sata

Komentari 361

  • samomama 21.10.2011.

    NARAVNO DA SMRDI....novac je u pitanju ...dijete ima tek mjesec dana takva su najpozeljnija za posvojenje ....u HRVATSKOJ ...CITAJ- PRODAJU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • samomama 21.10.2011.

    Nasa drzava sa soc.sluzbom je toliko sramotna da je to tesko izraziti rijecima...umjesto potpore, soc-materijalne dogodi se da se centar bez puno razmišljanja odluci dijete uzeti i dati drugoj obitelji...prema mojim iskustvima (a imam jih previse - JER SAM DIJETE POSVOJILA!!!) postojao je interes doticnih u sluzbi...t.j.znalo se unaprijed kome ce se beba dati.... Kakvo smo mi drustvo...kada si slomljen i bespomocan onda ti i sluzba koja bi trebala biti za pomoc ljudima lupi po leđima i to toliko jako da skoro pa padnes do dna....pa ovdje je rijec o ocu u primjerenim godinama za ocinstvo a i djevojka nema 12 godina ....jezim se od same pomisli kakvu su traumu nanjeli mladoj majci .....mateja nedaj se i voli svoje dijete!!!!!

  • damir_damir 20.10.2011.

    mislim da socijalna služba jako usko surađuje sa policijom i ne pribavlja dovoljno informacija, samo idu na oduzimanje djece jer im je to klasika i najlakše trebali bi pružati pomoć ovakvim slučajevima platiti im stan socijalni naći posao i slično svi pomažu samo svojima kao i karitas a jadnoj sirotinji samo kazna

Komentiraj...
Vidi sve komentare