To je to što me zanima!

Matić: Glogoški prima 24.816 kuna, ako treba ići ću i na sud

Matić je kazao da će, ako bude morao, ići na sud, ali dodao da se ne radi o kleveti jer je iznio točne podatke koji se vide u Zakonu o pravima hrvatskih branitelja
Vidi originalni članak

Ministar branitelja Predrag Matić reagirao je na najavu tužbe Đure Glogoškog koji ga želi tužiti zbog klevete i narušavanja privatnosti jer je u medije iznio podatak o njegovim primanjima. Matić je kazao kako će, ako bude morao, ići na sud, ali dodao da se ne radi o kleveti jer je iznio točne podatke koji se vide u Zakonu o pravima hrvatskih branitelja. 

Kazao je i kako građani imaju pravo znati kolika su primanja Đure Glogoškog ako se financiraju iz državnog proračuna. 

- Ukupna primanja Đure Glogoškog iznosila su 24.816,02 kuna. To je nepobitan podatak - rekao je ministar i dodao kako se isto odnosi i na njegova primanja koja su javno dostupna na internetskoj stranici Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa. Rekao je kako je njegova posljednja plaća iznosila 18.933 kune plus 426 kuna invalidnine, te podsjeća kako je kao umirovljeni brigadir Hrvatske vojske primao mirovinu od 10.000 kuna.

Smatra kako je ''sve to sada u funkciji predsjedničke kampanje, a kasnije parlamentarne jer oni koji ne mogu aktivirati poljoprivrednike, liječnike, nastavnike, udaraju tamo gdje su ljudi najtanji, najosjetljiviji, gdje je pitanje nacionalnih osjećaja, pitanje ugrožavanja nekakvih prava'', piše HRT

Idi na 24sata

Komentari 1105

  • ml1982 09.01.2015.

    Žalosno je što HDZ optužuje vladajuću koaliciju da iskorištava branitelje i oduzima im prava. Pa kako nije jasno svim ljudima da HDZ koristi branitelje samo kako bi unijeli nemir kada nisu na vlasti. I to rade uvijek na isti način. Sanader je 2001. nakon što je izgubio izbore angažirao Mirka Čondića i udario po onome što je najosjetljivije u Hrvatskoj. A to su branitelji. Opet ista priča ponovila se 2014. Na potpuno isti način. Našli su 100- postotnog inavalida Domovinskog rata (ovaj put Glogoški) i sada preko njega unose nemir u hrvatsko društvo preko invalida. Umjesto da svima postane briga kako zaposliti što više ljudi, kako ljudima osigurati što kvalitetniji život. Bavimo se samo prošlošću, i radimo podjele među ljudima. Rat je završio, i ostavimo to u prošlosti. I branitelji moraju shvatiti da će, kada bude bolje svima, i kada budu svi bolje živjeli, biti više novaca i za njih. S obzirom na ukupnu situaciju, ne bi se smjeli žaliti na svoja primanja. A Domovinski rat je prošlost. I bit će bolje kada ga tamo i ostavimo. Za sve.

  • toca112 09.01.2015.

    Pravi branitelji niti ne prosvjeduju,za njih se ni nečuje većina je na socijalnoj pomoći ako i to imaju,treba tu bagru ledenim vodenim šmrkovima otjerati kućama!!

  • ivič 08.01.2015.

    gospodine Glogoški primam 2550 kuna najniže vojne mirovine,3puta srce operirao,pluča i sad se opet borim sa tumorom,supruga mi ima 3t kuna plaču,jedna kčer u blokadi inače zaradi 2500kuna neto kladinica nema radnom vremena,svetka,petka,druga dobi van 1800kuna neto u piku ima djete bez alimentacije od bivšeg muža,staru mamu bet primanja!Pitam Vas dali branitelj sa obitelji može preživjeti i ktome stalno po doktorima!Ja nemogu boraviti u šatoru ko ni mnogi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare