To je to što me zanima!

Matić: Gotovini i Markaču ću uručiti najviše državno odličje

Najviše vojno odlikovanje koje će se zvati 'Red Domovinske časti Blago Zadro' dobit će oni koji su bili najbolji među najboljima. Dobit će ga generali Gotovina i Markač
Vidi originalni članak

Ministarstvo branitelja zajedno s Uredom predsjednika radi na novom najvišem državnom odličju i već smo dosta poodmakli u tom poslu i ovo je dobra prilika da se podsjetimo kako je potrebno puno truda i suza utkati da se ljudima nešto dokaže. Najviše vojno odlikovanje koje će se zvati 'Red Domovinske časti Blago Zadro' dobit će oni koji su bili najbolji među najboljima, rekao je za RTL ministar branitelja Predrag Fred Matić. 

Dodao je kako će, među ostalima, odličje dobiti oslobođeni generali Ante Gotovina i Mladen Markač. Istaknuo je i da se ne mora umrijeti da bi bili heroji te da i među živima ima pravih heroja. Ministar je rekao da mu je bila iznimna čast što je mogao biti u Vladinom zrakoplovu i među prvima čestitati generalima. 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • POP19991999 19.11.2012.

    Oni to i jedini zaslužuju, samo Matiću nedaj se smesti pa da polako dijelite najviša odličja i nekima koji su bili u minken bojnoj ili ratni profiteri....polako i sigurno za odličjima, ali je sloboda najveće priznanje za naše generale...HAAG IM JE DAO NAJVEĆE PRIZNANJE i to cijeli svijet razumije...čestitam generalima i sretno im...

  • sestro 19.11.2012.

    a mogo bi odma i documenti dodjeliti priznanje kao i yusipović nedavno..imali smo tri dana šutnje od srpskih nevladinih organizacija u hrvatskoj(da malo pregrupiraju snage nakon šoka iz haaga)a sad nastavljajau sa starom praksom o relativizaciji domovinskog rata i traže odricanje od tuđmanove hrvatske..baš me zanima na čiju inicijativu takav nastavak..mislim da nije teško zaključiti ..

  • 1skrlet 19.11.2012.

    Blago Zadro je veliki heroj, kao i Rudolf Peresin -no najvise drzavno vojno odlicje bi trebalo dobiti ime po Nikoli Subicu Zrinskom-takvog heroja nismo nikad imali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare