To je to što me zanima!

Matić: Svaki lažni branitelj našu državu košta milijun eura

Ako je sa 20 godina ušao u mirovinski sustav i pretpostavlja se da će živjeti do 80. godine, znači da 60 godina prima mirovinu od tisuću eura, pojasnio je ministar
Vidi originalni članak

Ministar branitelja Predrag Matić rekao je u razgovoru za Jutarnji list kako je objava Registra branitelja imala pozitivne namjere i rezultate, a pravi branitelji zbog svega što rade neće imati problema. Namjerava dokazati da na popisu ima i onih kojima tamo nije mjesto.

-  Radi se o klasičnom kaznenom djelu lažnog predstavljanja, a na temelju njega korištenja prava. Pravi hrvatski branitelj državu ne košta ništa. Ali lažnjak Hrvatsku košta milijun eura - jer ako je sa 20 godina ušao u mirovinski sustav i pretpostavlja se da će živjeti do 80. godine, znači da 60 godina prima mirovinu od tisuću eura. Tome treba dodati invalidninu, pa stambeno zbrinjavanje i razne druge beneficije od školskih knjiga, dionica, zdravstvene skrbi... Ako Registar skine ijednog lažnjaka, uz to što će to moralno pročistiti naš popis i sudionike rata, na svakom ćemo uštedjeti milijun eura - rekao je ministar.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 198

  • smolčić55 29.03.2013.

    ČITAM VAŠE KOMENTARE ne kažem da niste u pravu djelomićno. Kod nas je privatizacija uništila radna mijesta i ljudi nisu imali gdje se vratit raditi a da bi bio mir božji daj im mirovine lažne. Tako su ljude sa 25god. pa nadalje umirovili a mogli su konju rep iščupat al bio na ratištu i daj mu mirovinu. Radio sam 37 god i da nisan invalid sigurno bi bio na ratištu. A sad druga stvar nemogu ostvarit svoju invalidnost jer je pre bukirano sa zdravim ljudima imam više staža nego pola njh godina. Spominju se partizani oni su to riješili kroz nadoknadu na plaću što je bio u NOB A NIJE KUĆI LEŽAO i radio na crno. Rade na crno i dobivaju mirovine sad nisu bolesni20% u mirovinskom sustavu ima 40 god , staža a ovo drugo sve borci.

  • smolčić55 29.03.2013.

    da je ovo pravna država što nije , to bi se riješilo vrlo jednostavno. najprije kazniti one . koji su im to dozvolili ishodovali u zatvor 40 god. prodati im imovinu zatim lažnim invalidima svu imovinu oduzet i na goli otok. zato danas zbog njh lažnih nemogu pravi invalidi ostvariti svoja prava. 7mj čekam riješenj invalitske komisije pa da sam na mjesecu vještaćen već bi bilo stiglo rješenje bez kune prihoda. pa kad ovo čitam dođe mi da povračam ali nemam što povratit lipa naša sirotinjo.

  • uporni 29.03.2013.

    Veteran sam i dosta toga sam prošao ali jbg nekad u komunizmu sam najviše mrzio partizane koji su me i 40 godina nakon rata zamarali s time ,ne želim da i prića o domovinskom ratu postane takva ,iz iskustva znam da je bar 80 posto PTSP-iovaca lažna jer radio sam kao zaštitar na jednom sajmu i ispalo je da mi je 90 posto osoba koje nisu poštivala pravilo ponašanja na sajmu bilo PTSP -ovaca.Nabijalo mi na nos svoj ratni put pretili mi da ako me ubiju neće odgovarati jer imaju dokaz da su ludi i slično nisu znali da sam i ja ratni veteran jer nisam im htio reći nisam htio da me trpaju u isti koš s njima ali bila je zanimljiva situacija kad je moj šef pukao i rekao im moj ratni put da ste vidjeli sram na njihovim licima i zašutjeli su odmah.Većina njih je imala uz dobre penzije još i kojekakve obrte ili su imali svoje firme i dobro zarađivali sastrane.Sad gdje je tu logika lud je i ima PTSP a nije lud da vodi firmu vozi auto za to je normalan a ako mu nešto ne paše smatra da smije ubiti i da je to ok za to nije normalan.treba tu lažnu bandu očistiti da časni pojedinci mogu časno živjeti i gledati ponosno ljudima u oči.Bilo je zanimljivo dok me jedan kako sam kasnije saznao lažni invalid i oboljeli masirao i ponižavao kraj njega je jedva stajao jedan časni ratnik i više nego očito pravi invalid i bilo ga je sram zbog ponašanja kolege i on mi se izvinijo za kolegu a nije me on vređao. Ćasni ratnik ostaje častan do kraja i ima moj respekt dok sam živ a ovu lažnu g.... treba počistit .Moja poruka vladi želim znati koliko ste ih počistili i pazite mi na prave poštene ratnike.

Komentiraj...
Vidi sve komentare