To je to što me zanima!

'Matiram sve redom da si uštedim za Lego kockice'

Marin (7) pobjeđuje i umirovljenike: Najdraže mu je pobijediti mamu koja je primijetila zanimanje za šah dok je imao 4 god, a šah mu nikad ne dosadi
Vidi originalni članak

Ako nisam u školi, vozim bicikl, idem na taekwondo i keramiku, ali najviše od svega volim igrati šah. Igram protiv svih, često protiv djeda i sestre, ali najdraže mi je pobijediti mamu. Ponekad mi bude krivo ako izgubim jer volim pobijediti. No najvažnije mi je da se družim i igram s Oliverom, Antonijem i Markom, prijateljima iz kluba, kaže Marin Tomljanović (7) iz Senja, najmlađi prvak kadetske druge lige zapad. Kao član šahovskoga kluba Velebit Senj, na prvenstvu Hrvatske lige kadeta u Karlobagu briljirao je i svojoj ekipi osigurao prvo mjesto. Na turniru od deset minuta, na kojem su mu protivnici bili i 18-godišnjaci te iskusni 50-godišnjak, također je osvojio prvo mjesto te svojih prvih 100 kuna. Taj novac štedi za kockice. Iako se u šahovski klub učlanio tek prije godinu dana, mama Tamara njegovo zanimanje za šah primijetila je još dok je imao četiri godine.
- Sjećam se kako bismo ljeti išli na plažu i morala bih ga tjerati na kupanje da ne bi dobio sunčanicu. Na brzinu bi se smočio i onda opet trčao gledati kako stariji u hladu igraju šah. Svi naši prijatelji i rođaci skrivaju šah čim vide da dolazimo jer im on jednostavno ne da živjeti, nikad mu ne dosadi igrati - kroz smijeh prepričava ponosna mama.
Mali genijalac Marin trenutačno se priprema za finale šahovskog prvenstva Hrvatske.
Sestra Patricija prisjetila se natjecanja na kojem je Marin malo bio “zakazao”, ali je njegova ekipa ipak osvojila medalju. On ju je htio vratiti jer je smatrao da ju nije zaslužio

Idi na 24sata

Komentari 7

  • wwww 02.05.2010.

    Šah je logička igra,vjerovatno će mu biti matematika omiljeni predmet u školi...

  • dingo_d 02.05.2010.

    Ajd barem da ima takve djece... Fora je kaj štedi za Legiće, meni su oni bili najdraže igračke kad sam klinac bil ^^

  • sekav 02.05.2010.

    Lijepo kad dijete od malih nogu pokazuje zanimanje za neki hobi ili sport, a da to nije kompjuter, igrice i sl. Bit će to pametan dečko, samo nek nastavi možda bude i svjetski poznat. Mali sretno ti želim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare