To je to što me zanima!

Maturanti su prepisivali esej iz jezika, 15 ih polaže ponovno

Prepisivanje, doznaje Jutarnji, nije uočeno na licu mjesta, nego naknadno, prilikom ocjenjivanja tog ispita. Tijekom ocjenjivanja ispita ocjenjivači mogu uočiti visoku razinu identičnih sadržaja
Vidi originalni članak

Prepisivanja na ovogodišnjoj državnoj maturi ipak je bilo, a zbog toga će više od 15 maturanata jedne zagrebačke srednje škole morati ponovno polagati esej iz hrvatskog jezika A razine, piše u petak Jutarnji list.

Dnevnik navodi da su tu informaciju neslužbeno doznali, a u četvrtak su njezinu istinitost potvrdili iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO).

PRVI ISPIT U PONEDJELJAK Maturanti, pažljivo na maturi: Dio zadataka nećete morati rješavati iako su u testovima

Podsjećaju da se prvi epidemiološki blok ovogodišnjeg ljetnog roka državne mature provodio od 8. do 24. lipnja, a pisali su se obvezni ispiti državne mature (hrvatski i prvi strani jezik, matematika, materinski te klasični jezici).

Esej A razine iz hrvatskog jezika, koji je ove godine prijavilo gotovo 20 tisuća maturanata, pisao se 10. lipnja, a maturanti su za usporedbu dobili ulomke iz romana "Posljednji Stipančići" Vjenceslava Novaka i "Otac Goriot" Honoréa de Balzaca.

Prepisivanje, doznaje Jutarnji, nije uočeno na licu mjesta, nego naknadno, prilikom ocjenjivanja tog ispita. Tijekom ocjenjivanja ispita ocjenjivači mogu uočiti visoku razinu identičnih sadržaja među pristupnicima iz iste škole, što se ovaj put i dogodilo.

MEDICINARI IZ SL. BRODA Maturanti oduševili na norijadi: Cijeli razred 'obukao' je Kobeja

Ispit se tim kandidatima poništava, ali ćemo im omogućiti ponovno pisanje tog ispita u ljetnom roku, uz strogi nadzor osoba iz NCVVO-a potvrdila je u četvrtak Ivana Katavić, ravnateljica NCVVO-a. Ona nije željela otkriti o kojoj se školi radi, međutim, izgledno je da je riječ o jednoj od zagrebačkih gimnazija, a vjerojatnost je tim veća što gimnazijalci češće pišu višu, A razinu testova, donosi Jutarnji list.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • ChandlerBing4 26.06.2020.

    Tako smo mi na fizici prije kada smo polagali tamo jos 2013. Osobno mi nije bila potrebna fizika, to jest u jednom slucaju mi je samo trebala, ali nisam se nesto spremao za nju. Uglavnom kako su dva profesora u razredu jedan nam je dao da se dogovaramo, a ovog drugog smo se rijesili par puta tijekom testa tako sto kada netko trazi na wc on mora ici sa njim i ja mislim da nikada nije bilo vise trazenja na wc nego na tom ispitu, svako malo bi netko drugi trazio. Ali nakon ispita, ne znam koliko je proslo, tjedan ili dva dolazi nam poziv doma, samo nama koji smo bili u toj ucionici da su nam svima isti testovi i da ako zelimo mozemo ponavljati test i da moramo doci u Zagreb pisati tog i tog datuma. Ja nisam isao jer mi nije bilo potrebno, ali eto znaci da ipak paze na to i dalje.

  • 26.06.2020.

    Prepisano nije položeno!!!!!

  • 26.06.2020.

    Prepisano nije položeno!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare