To je to što me zanima!

Medicinske sestre idu u štrajk, Ostojiću dale još jednu šansu

Točan datum stupanja u štrajk još nije poznat jer su sestre odlučile dati još jednu šansu ministru zdravlja Rajku Ostojiću koji ih je pozvao na sastanak u srijedu
Vidi originalni članak

Medicinske sestre idu u štrajk. Definitivna je to odluka donesena u subotu na izvanrednoj Skupštini Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara nakon čak dva i pol sata vijećanja.

Međutim, točan datum stupanja u štrajk još nije poznat jer su sestre odlučile dati još jednu šansu ministru zdravlja Rajku Ostojiću koji ih je zajedno sa Hrvatskim sindikatom liječnika pozvao na sastanak u srijedu. Ipak, od sastanka ne očekuju mnogo, a minimum zbog kojeg bi odgodile štrajk za jesen i na taj način pomogle da se izbjegne kolaps po bolnicama usred ljeta je vraćanje starog kolektivnog ugovora na snagu.

Novim, mini kolektivnim ugovorom, kako ga zovu, a koji je stupio na snagu početkom srpnja na rok od tri mjeseca, došlo je do smanjenja plaća za 70 tisuća zaposlenih u sustavu zdravstva za 20, 25, a nekima i za 30 posto. Isto se, kaže predsjednica sindikata Anica Prašnjak, dogodilo i s drugim pravima koja su sva vraćena na razinu iz 2004. godine.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • nicht 11.08.2013.

    svatko tko ne misli da mi nismo zasluzile placu,,e pa neka dode meni u smjenu 12 sati u jedinicu intenzivnog lijecenja,da mu ja pokazem sto je rad i kako se radi,da kada navecer ide iz smjene doma nezz dali bi plakao ili bio sretan sto si izasao van iz bolnice..a doktori njih uopće necu komentirati neradnici teski..!!!

  • mariocalabrese 28.07.2013.

    Medicinske sestre koji sebi umisljaju da su doturi idu u strajk samo vi strajkajte pa nitko nije bogom dan ima puni drugih koji cekaju sansu za taj """doktorski """posao?

  • vujec 28.07.2013.

    Ja bi na vas poslao vatrogasce pa vas šmrkovima otpuhao,šta se žalite,imate plaču oko 1000 euriča plus plavih koverti i to vam nije dosta,dok drugi rade za 1500-2000kn i to crnče.Sramite se a kad se neko nedaj bože pojavi u bolnici pune ste odbojnosti i samo gledate jel ima šta da vam se turne sa strane.-

Komentiraj...
Vidi sve komentare