To je to što me zanima!

Medicinsko čudo! Tinejdžeru se u oko zabila ručica kočnice od 17 cm! S tim su ga vozili na hitnu

Vatrogasci su morali odrezati ručicu kočnice s motocikla na mjestu nesreće kako bi bolničari mogli doći do mladića...
Vidi originalni članak

Doktori u Maleziji susreli su se s neobičnim slučajem koji ih je šokirao. Morali su pažljivo izvući ručicu kočnice motocikla iz očne šupljine tinejdžera nakon stravične nesreće, piše Mirror. Mladić (19) čudom je izbjegao nesreću bez većih ozljeda i bez trajnog oštećenja vida. 'Kočnica motocikla srećom je za milimetar promašila dječakovu očnu jabučicu', otkrili su liječnici u Maleziji. 

VISOK STUPANJ PRIPRAVNOSTI Muškarac naoružan nožem ubio jednu osobu u Bordeauxu: Policija je ubila napadača...

Kako navode, prvo su vatrogasci morali odrezati ručicu kočnice s motocikla na mjestu nesreće kako bi bolničari mogli doći do mladića. Hitno je prevezen u University Malaya Eye Research Center u Kuala Lumpuru s jako natečenim okom i ručicom koja mu je još virila iz desne očne duplje.

Drška od 17 centimetara ušla mu je samo malo lijevo od očne jabučice. Nakon što su ga pregledali, liječnici su otkrili da je mrežnica tinejdžera zamućena i oštećena. CT pretrage pokazale su da je ručka motocikla probila dječakovu donju očnu duplju i oštetila dio kosti oko nosa. Srećom, drška mu je promašila zjenicu i živce, što znači da je za dlaku izbjegao dugotrajno oštećenje oka.

Slomljenu kost oko nosa tinejdžera sanirali su s dva vijka. A nakon operacije njegov se puls vratio na normalnu brzinu od 72 do 80 otkucaja u minuti. 

Detalje same nesreće nisu objavljivali, a mladić se dobro oporavlja nakon strašne nesreće.

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Joker007 11.04.2024.

    I sada neka mi netko kaže da je 17cm malo.. :"D

  • ćufta 11.04.2024.

    1. medicinsko čudo što mu se to zabilo PORED oka? "2. medicinsko čudo što su ga vozili s tim na hitnu?  Ili 3. medicinsko čudo što mu se 17 cm ručice NIJE zabila u oko?    Jednom će netko napisati da je na autocesti zaštitna ograda od 4 kilometra probila automobil ako bude učio iz ovog članka.

  • AfroditaDiana 11.04.2024.

    Dobio je priliku za drugi život. :o

Komentiraj...
Vidi sve komentare