To je to što me zanima!

Medvjedi snimljeni u šetnji od Velebita do Gorskog kotara

Fotografije Javne ustanove Priroda Primorsko-goranske županije snimljene su uz pomoć takozvanih fotozamki, a pokazuju medvjede kako uživaju u miru u šumi. Stručnjaci trenutačno prate četiri medvjeda
Vidi originalni članak

Ljudi zbog korone ne smiju na skijanje i sanjkanje, pa su medvjedi iskoristili mir u šumi. Njihove šetnje snimile su kamere od Gorskoga kotara do Velebita. Izostanak zimskog sna pokazale su fotografije Javne ustanove Priroda Primorsko-goranske županije. U tome su im pomogle tzv. fotozamke.

- Izrazito dobar urod visokokalorične bukvice omogućio im je odličnu priliku za kvalitetno prikupljanje zaliha potkožne masti - napisali su iz JU Priroda.

Upozoravaju ljude da ne bacaju otpad u šumu jer privlači medvjede, a može biti smrtonosan. Medvjeđu šetnju snimio je i Dragutin Vukušić za DHMZ kraj doma Zavižan.

- Mlađi medvjedi znaju zimu provesti vani. Odspavaju 10-ak dana na ležaju pa traže hranu. Ženke spavaju svaku drugu godinu te se u brlogu kote. Baš pratimo četiri medvjeda i svaki ima drukčije navike - kaže Slaven Reljić s Veterinarskog fakulteta.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • zelena mamba 26.02.2021.

    Hdz im  zabranil 

  • eddie 24.02.2021.

    slatkići❤️

  • stari Joža 16.02.2021.

    Pazi, pazi pa to naš ministar đogira. Alal mu vera, pravi je!

Komentiraj...
Vidi sve komentare