To je to što me zanima!

Medvjedica 'ulovila' lovca (82): Preživio napad bijesne mame

Šime Kardum (82) jedva je preživio napad mrke medvjedice u subotu. Vjerojatno je strahovala za svoje mladunče pa ga je napala. Pucao je, ali se nije prestrašila...
Vidi originalni članak

Najednom sam ugledao sjenu i uzbuđeno pomislio da je vepar. Ustao sam s puškom u ruci. Iznenadio se kad sam dva metra ispred ugledao medvjedića, a iza njega golemu mamu medvjedicu od 200 kila. Viknuo sam: ‘Kamo ćeš!’ ne bi li ih prestrašio. Mladunče se okrenulo i pobjeglo, ali medvjedica je krenula  prema meni. Bacila se na mene poput projektila. Srušila me na pod te počela daviti, gristi, grebati, vući i tući. Sve je trajalo nekoliko sekundi, nakon čega me ogromnom šakom mlatnula po glavi za posljednji pozdrav - ispričao nam je strastveni lovac Šime Kardum (82) iz Kastva. Oporavlja se u sušačkoj bolnici u Rijeci nakon što je u subotu kraj Škalice zamalo postao plijen.

'Ovakav napad nikada nije zabilježen'

- Predio između Breze, Štalnice i Klane bogat je divljači. Često se vide i medvjedi koji u jednoj noći prođu do 11 kilometara. Ali ovakav napad nikad dosad nije zabilježen. Neposredno prije napada medvjedice na Šimu, dvojica kolega lovaca u njegovoj blizini pucala su prema divljači, što je medvjedica vjerojatno čula. To ju je dodatno uznemirilo - kaže šef lovne grupe Rijeka Alojz Rubil, koji je lovio s Kardumom.

Čekao u zasjedi

Ustao sam i vidio da strašno izgledam. Meso mi je  visjelo s noge i bio sam sav krvav, kaže  Kardum koji je vrebao iz zasjede.

Idi na 24sata

Komentari 98

  • LinoPugliari 26.10.2015.

    Lovac postao lovina :D

  • Plavi DupinTomićć-maksimovićć 17.11.2010.

    a stari moj kog vraga ćeš u šumi:)

  • Prva Proleterska_1 16.11.2010.

    Pa i vrijeme je ,da i tebe ukoka koja od životinja. Što te ne dokrajći majke ji poštanske !

Komentiraj...
Vidi sve komentare