To je to što me zanima!

Merkel: Njemački ustav ne daje prostora napadima na ljude druge vjere i nasilju

Za subotu su u Berlinu najavljena dva veća propalestinska okupljanja. Na skupovima proteklih dana je dolazilo zbog sukoba s policijom koja je intervenirala zbog nepridržavanja mjera nošenja maski
Vidi originalni članak

 Njemačka kancelarka Angela Merkel zaprijetila u subotu oštrim zakonskim mjerama onima koji na propalestinskim prosvjedima izvikuju antisemitske parole i time djeluju protuustavno.

"Tko na ulice naših gradova iznosi mržnju protiv Židova, tko uzvikuje parole protiv jednog naroda, taj djeluje izvan granica ustava. Takva djela se moraju sustavno progoniti, a počinitelji moraju osjetiti posljedice svog djelovanja", rekla je Angela Merkel u svojoj redovitoj tjednoj video-poruci.

ZLOČIN U NJEMAČKOJ Sirijski izbjeglica osuđen na doživotni zatvor zbog ubojstva

Ona je povodom sutrašnjeg Dana njemačkog ustava ukazala na to da taj dokument jamči pravo na mirno okupljanje i izražavanje vlastitog mišljenja.

UBLAŽAVANJE MJERA Das ist gut! Njemačka skinula Hrvatsku s liste rizičnih zemalja

"No njemački ustav ne daje prostora napadima na osobe druge vjere, nasilju", rekla je njemačka kancelarka.

Merkel je ukazala na "nepodnošljive antisemitske izjave" na prosvjedima proteklih dana diljem Njemačke.

MINISTAR VANJSKIH POSLOVAm U TEL AVIVU Njemačka: 'Smatramo da to što čini Izrael u Gazi obuhvaćeno pravom na samoobranu'

Za subotu su u Berlinu najavljena dva veća propalestinska okupljanja. Na skupovima proteklih dana je dolazilo zbog sukoba s policijom koja je intervenirala zbog nepridržavanja mjera nošenja maski održavanja razmaka.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Baketin 23.05.2021.

    Kakav Ustav, o kojem Ustavu je riječ? Njemačka nema svoj Ustav, imaju samo osnovni zakonik a svoj Ustav ima napr. i Đibuti u Africi, Njemačka se nalazi defakto još uvijek u ll svj. ratu, jer kraj rata nikad nije objavljen, to je zemlja koja svoje građane naziva "personalom"a to je vidljivo iz njihovih osobnih iskaznica koje nazivaju "Personal Ausweis" a ne "Personen Ausweis". Za takvo stanje su se pobrinuli Khazari-Aškenazi, koji su svojevremeno prešli na židovsku vjeru te je zloupotrebljavaju ne dozvoljavajući da jedna Njemačka ikad više dobije svoj suverenitet i svoj Ustav. Njemačka im i dan danas plaća velike ratne reparacije i oni ne kaže odustati od tih potraživanja. To su oni koji se mole Jahvi, uistinu se mole Đavlu, Luciferu, Sotoni, Vragu, Nečastivom, nazovite ga kako želite. Taj nečastivi preko njih tetoši i sve nas, bankovnim sustavom, kamatom, Pharmaindustrijom, Cijepivom, izaziva ratove te ne može bez nereda da bi vladao. Opisan je u Bibliji kao "pali anđeo" koji zavodi po pustinji lutajuće židove tepajući im, da ih vodi u obećanu zemlju. Oni mu se od toga momenta beskompromisno mole misleći da je to Bog. Ti plahi i mahom uplašeni židovi se ne mogu mjeriti sa ovim novim ratobornim i krvožednim Khazarima, koje mahom koristi za svoje planove , varanju, otimanje, ubijanje, ucjenjivanje, izazivanje i vođenje ratova, dakle prava suprotnost od onih 10 Božjih zapovijedi. Sve je kod njega i samim tim podređeno rušilaštvu i destrukciji. Ništa dobra.

  • eva60 22.05.2021.

    Ovako se ponaša prava premijerka, žena koja jako dobro zna što znači biti omalovažavan.

  • 22.05.2021.

    Kada je u Bonu podne ovdje je još 1945 ili 1990, svejedno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare