To je to što me zanima!

Merkel uvjerava da će do jeseni za sve u Njemačkoj biti cjepiva

Obzirom na trenutačne obveze proizvođača to je moguće ispoštovati, rekla je Merkel u ponedjeljak u Berlinu nakon samita o cijepljenju. To je ostvarivo i bez odobrenja novih cjepiva
Vidi originalni članak

Unatoč mnoštvu kritika na spori početak kampanje cijepljenja u Njemačkoj, kancelarka Angela Merkel uvjerena je u prognozu da će se svima ponuditi cjepivo do kraja ljeta, javlja agencija dpa. 

Obzirom na trenutačne obveze proizvođača to je moguće ispoštovati, rekla je Merkel u ponedjeljak u Berlinu nakon samita o cijepljenju. 

UŽIVO: SVE O KORONI Njemačka naručila cjepiva i za iduću godinu: 'Za svaki slučaj'

Na kraju trećeg kvartala krajem ljeta osigurat će se zalihe cjepiva. To će se ostvariti čak i ako se osiguraju doze samo od dosad odobrenih cjepiva BioNTecha/Pfizera, Moderne i AstraZenece i do tada ne odobri nijedno drugo cjepivo.

Čak i u tom slučaju ponudit će se cijepljenje za 73 milijuna odraslih u ovoj zemlji. Cjepiva nisu namijenjena za djecu.

LIJEČNICI TVRDE JEDNO, ONI DRUGO Pet ili šest doza? Pfizer smatra da se iz bočice može izvući šesta

BioNTech planira proizvesti dvije milijarde doza cjepiva u 2021. godini umjesto prvotno očekivane proizvodnje 1,3 milijardi doza.

Odluku o traženju redovitog, a ne hitnog odobrenja za cjepiva opravdala je izgradnjom povjerenja javnosti a odluku o pridržavanju propisanog intervala između davanja cjepiva navela je kao razloge sporijeg tempa, prenosi Reuters.

ZA TRŽIŠTE EU Odobreno cjepivo AstraZenece

"Tempo je u nekim trenucima bio sporiji, ali mislim da su za to postojali dobri razlozi", rekla je Merkel novinarima nakon sastanka s državnim čelnicima i predstavnicima farmaceutskih tvrtki i Europske komisije.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • 5FDP 03.02.2021.

    Babetina

  • 03.02.2021.

    EU je izabrala krive ljude, treba se zahvaliti von der Leyen

  • BlackRaven 02.02.2021.

    BmK što stara stasijevka priča. To je stav ostatka EU prema tome. Ako želi zid oko švabije, dobro. Samo, neznam kako će joj država funkcionirati kad otjera sve strane stručnjake, i zaposli "svoje" doktore i inženjere, koji kao krdo imaju 2 razreda osnovne i veliki odmor. U prosjeku. A lijepo sam rekao svim frendovima još 2019 godine " sad nije vrijeme za ići u njemačku".

Komentiraj...
Vidi sve komentare