To je to što me zanima!

Meron: Oslobađajuće presude pokazuju da je Sud pravedan

Haški tribunal je stekao "zasluženu reputaciju nezavisne, pravedne i nepristrane institucije, čiju pravednost potvrđuju i oslobađajuće presude, kaže Theodor Meron
Vidi originalni članak

Haški tribunal je stekao "zasluženu reputaciju nezavisne, pravedne i nepristrane institucije, čiju pravednost potvrđuju i oslobađajuće presude", tvrdi predsjednik tog suda i sudac koji je oslobodio Gotovinu i Markača Theodor Meron. 

- Važno je napomenuti da je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) kazneno gonio osobe sa svih strana u sukobima. Pravednost Međunarodnog suda potvrđuje činjenica da su neka od suđenja okončana oslobađajućim presudama - napisao je Meron u autorskom tekstu koji je u ponedjeljak objavila beogradska Politika, a prenosi ga Al Jazeera. Tekst je navodno napisan prije nego što su Gotovina i Markač oslobođeni. - Osuđujuće presude su izrečene samo u onim slučajevima kada su međunarodni suci bili mišljenja da je izvedeno dovoljno dokaza koji dokazuju krivicu optužene osobe van razumne sumnje- ocijenio je Meron.

On je rekao i da je, osim pravosudnog rada Haškog tribunala, posebno ponosan na suradnju Suda s pravosudnim sustavima u državama nastalim na području bivše Jugoslavije.

Meron je, ipak, dodao i da dostignuća ICTY-ja "nisu lijek za sve probleme s kojima se susreće područje bivše Jugoslavije nakon sukoba devedesetih godina dvadesetog stoljeća".

Idi na 24sata

Komentari 48

  • DarioBožić 25.11.2012.

    Nećemo bistriti poltiku i odlučivati ko je kriv. Ako ćemo realno, JNA je bila regularna vojska Jugoslavije, dakle, sve ostale naoružane forrmacije su paravojne, onodsno separatističke. Zločinaca je bilo na svim strana, i uvijek sam da im se sudi. Negdje sam pročitao komentara da suNjemci sudili svjim nakon Drugog svjetskog rata. Jesu, ali su im sudili u Njemačkoj, a ne u USA, gje bi svi bili osuđeni na smrt. Možda bi i kod nas (EXYU) bilo najrealnije da se tak osudi. Jedino što bi osuđenici na svim strana imali status nacionalnog heroja, a ne ratnog zločinca.

  • libeluli 19.11.2012.

    Netko ne razumije odnose 3:2...neku večer do sudčke nadoknade bilo 2:2, pa Chelsea po golu i 3:2..gotova utakmica, tako i ovdje najprije bilo 0:5 za Gotovinu i Markača a sada 3:2 Sada nema više "zeleni stol" druze Jeremiću

  • ToniStipeč 19.11.2012.

    živio još barem 100 godina !!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare