To je to što me zanima!

Mesić Kinezima predložio da ulože u Zračnu luku

Posjet Hu Jintaa izazvao je u petak prometni kaos u Zagrebu jer je veći dio cesta od zračne luke Pleso do hotela Westin, gdje je predsjednik odsjeo, bilo zatvoreno
Vidi originalni članak

Predsjednik Stjepan Mesić primio je u subotu ujutro u Uredu Predsjednika, kineskog kolegu Hua Jintaoa, prvog kineskog predsjednika koji je došao u službeni posjet Hrvatskoj. Hu i njegov domaćin predsjednik Mesić najprije će razgovarati u četiri oka, a potom zajedno s izaslanstvima.
Hu je u zaštićenoj koloni vozila iz hotela Westin stigao u Ured Predsjednika na Pantovčak gdje mu je priređen svečani doček. Nakon intoniranja kineske i hrvatske himne dvojica predsjednika obišla su svečani postroj Hrvatske vojske. Mesić i Hu ranije u subotu otvorili su u Westinu Hrvatsko-kineski gospodarski forum na kojem su brojni gospodarstvenici dviju zemalja razgovarali o gospodarskoj suradnji.
 Na vama je da utvrdite područja na kojima bi investicije dobro došle, a ja imam dva prijedloga: Zračna luka Zagreb i Luka Ploče, no tu su i druga područja na kojima se može istraživati poput turizma i poljoprivrede, transfera znanja... - predložio je Mesić.
Kineski predsjednik u posjetu Hrvatskoj ostaje do subote poslijepodne. Posjet Hu Jintaa izazvao je u petak prometni kaos u Zagrebu jer je veći dio cesta od zračne luke Pleso do hotela Westin, gdje je predsjednik odsjeo, bilo zatvoreno. isto se može očekivati i na njegovom odlasku.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • c10 20.06.2009.

    E Mesiću, baš si im dao pravi prijedlog!. PA šta naše firme nemogu napravit zračnu luku. Što ih nisi pozvao da ulože u kakvu proizvodnju?

  • nixxx 20.06.2009.

    Pa da, zašto bi Hrvati investirali i uzimali lovu, kada to mogu Kinezi, Austrijanci, Amerikanci, Turci, Uzbekistanci, Papuanci..... i ne znam kome sve nećete prodati našu domovinu.

  • tiara 20.06.2009.

    Zašto bi Kinezi to učinili?

Komentiraj...
Vidi sve komentare